29 / 03 / 2024

Ev alırken tasarruf etmek gerekli!

Ev alırken tasarruf etmek gerekli!

Günümüzde yaşantısında özellikle büyük kentlerden ev satın almak için cazip avantajlar gerekiyor. Çünkü ev sahibi olmak isteyen kişiler, şayet alacakları evin değerini nakit olarak ödeme imkanına sahip değillerse taksitle ev sahibi olma yolunu tercih ediyor.



Günümüzde yaşantısında özellikle büyük kentlerden ev satın almak için cazip avantajlar gerekiyor. Çünkü ev sahibi olmak isteyen kişiler, şayet alacakları evin değerini nakit olarak ödeme imkanına sahip değillerse taksitle ev sahibi olma yolunu tercih ediyor. Bu farkındalıkla faizsiz çözümler geliştirerek bireylerin tasarruf yapmalarını istediklerini söyleyen Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, “Vatandaşların küçük birikimlerini ülke ekonomisine kazandırarak hem ev sahibi olmalarını hem de tasarruf etmelerine yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.


Günümüzde ‘bir ev’ sahibi olmak, herkesin en büyük hayali. Bu hayale ulaşmak için ise yoğun bir çaba ve emek gerekiyor. Bu emek karşılığında ise evin değerinin yarısı kadar faizi ödemek zorunda kalan vatandaşların çektiği kredinin taksit sayısı kısa olduğunda; evin toplam maliyeti düşerken, yüksek taksitler karşılarına çıkıyor. Taksit sayısı uzun olduğunda ise, aylık ödenen taksit tutarı düşerken evin maliyeti bu durumdan olumsuz etkilenip artıyor. Kısacası, ev sahibi olmak isteyenler için tam anlamıyla ‘doluya koysan almıyor, boşa koysan dolmuyor’ durumu yaşanıyor. Peki, bunun bir çözümü yok mu? İnsanlar, hem düşük taksit ödeyip, hem de faiz ya da başka farklar ödemeden ev sahibi olabilirler mi? Evet olabilirler! Nasıl mı? Birevim ile…


“Vatandaşları faiz ya da başka farklardan kurtararak tasarruf ettiriyoruz”


Birevim’in sunmuş olduğu tasarrufa dayalı faizsiz ev alma modeliyle isteyen herkesin tamamen faizsiz ve hiç fark ödemeden 240 ay vadeli ev alabileceğini söyleyen Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, Birevim modelinin alt ve orta gelir grubunda bulunanların ihtiyaçlarına mükemmel bir çözüm olduğunu söyledi. Ülkemizde alt ve orta gelir grubunda bulunanlar için kredi kullanarak ev sahibi olmanın tercih edilebilir bir yol olarak görülmediğinin altını çizen Çiftçi, “Birevim modeli, alt ve orta gelir grubunda bulunanların ihtiyaçlarına mükemmel bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü günümüzde artan ev fiyatları ve buna bağlı olarak artan banka faizleri ev sahibi olmayı hayal haline getiriyor. Yıllarca ev sahibi olma umuduyla birikim yapan insanlar, bir ev parası da faiz ödemek durumunda kalıyorlar. Ama Birevim bünyesine katılan aileler, yalnızca satın aldıkları evin değeri kadar para ödüyorlar. Onları faiz ya da başka farklardan kurtararak tasarruf ettiriyoruz” dedi.


Ana faaliyetlerinin ev, arsa ve işyeri gibi gayrimenkullerin faizsiz ve uygun maliyetli alınmasını sağlamak olduğunu belirten Çiftçi, “Faiz ödeme zorunluluğuyla büyük borçların altına imza atan ailelerin satın aldıkları evin değeri kadar daha parayı faiz olarak ödemeleri artık bir sorun haline geldi. Ve hatta uzun yıllar yüksek taksitle ödenen borçlar ev almayı kabusa dönüştürmeye başladı. Bu bilinç ışığında çalışan bir marka olarak, genç ve dinamik kadromuzla insanların ihtiyaçları çerçevesinde doğru tespitler yapıp, onlara kalıcı çözümler üreterek ilerliyoruz. Bu sayede milyonlarca insanın mutluluğuna vesile olmayı amaçlıyoruz.”


Geri Dön