25 / 04 / 2024

Ev almak için açılan hesaba yüzde 15 devlet desteği!

Ev almak için açılan hesaba yüzde 15 devlet desteği!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim beyannamesini bugün açıklıyor. Davutoğlu: "Ev almak için hesap açan her vatandaşımıza devlet yüzde 15 katkı sağlayacak." dedi.



CHP, HDP ve MHP'den sonra AK Parti, seçim beyannamesini bugün açıklıyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin ATO Congresium'da düzenlenen Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'na katılıyor.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan maddeler şöyle:


"EV ALMAK İÇİN HESAP AÇAN HER VATANDAŞA YÜZDE 15 KATKI"


Sosyal yardım ve  sosyal hizmete ihtiyaç duyan dezavantajlı tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız, koğuş sisteminden ev ortamına geçeceğiz. Ev almak için hesap açan her vatandaşımıza devlet yüzde 15 katkı sağlayacak.


Bütün annelerimize doğum hediyesi vereceğiz, şu ana kadar 265 bin anneye bu ödemeyi yaptık.


Kadınların siyasetten  bürokrasiye kadar karar alma mekanizmalarına etkin katılımlarını sağlayacak her türlü tedbiri alacağız.


Anneler ilk çocukta 2, ikincide 4, üçüncüde 6 ay yarı zamanlı çalışacak ama tam ücret alacak.


EMEKLİLER


Bütün emeklilerimize yılda 1200 lira ek zam yapıyoruz. Tarım Bağ-Kur emeklileri hariç 1000  TL altında alan hiçbir emekli kalmamış olacak.


Toki eliyle emeklilerimizi aylık 250 TL taksitle konut sahibi yapacağız. Bağkur emekli maaşlarından sosyal destek primi kesintisini ortadan kaldırıyoruz.



Alt gelir gruplarının konuta erişimini artırmak için finansman yöntemlerini çeşitlendireceklerini dile getiren Davutoğlu, kentsel dönüşüm yapılması şartıyla, izinsiz yapılara elektrik, su bağlanmasını sağlayacaklarını söyledi.



Habertürk


Geri Dön