25 / 04 / 2024

Ev almak için doğru zaman mı?

Ev almak için doğru zaman mı?

Terörle mücadele ve güney sınırımıza dayanan savaştan etkilenen gayrimenkul sektörü, 2016 yılını 2015 yılı satış sayısı seviyesinde tamamlayacak.



SON günlerde arz fazlalığı olan bölgelerde gözlenen fiyat gerilemesi acaba konut satın almayı düşünenler için bir firsat mı? Bu soruyu konut pazarlama ve satışı konusunda 15 yıllık deneyimi olan Soner Keleş'e sorduk. İşte Keleş'in değerlendirmesi: Günümüzde birçok sektörde olduğu gibi konut sektöründe de rekabetle beraber ürün farklılaştırılmasına gidilerek tüketicilere tercih yapma imkanları verilmiştir. 2016 yılında döviz kurlarında yaşanan yüzde 20 lere varan artış yatırımcıyı döviz ve altına yönelmesine yol açmıştır. 


REKABET FIRSAT GETİRDİ 

Tırmanan döviz kurlan ve altında yaşanan değer artışı özellikle son aylanla konut piyasalarını durma eşiğine getirmiştir" dedi. Gelinen bu noktada gayrimenkul geliştiricileri daha önceden hiç sunmadıkları kadar cazip ödeme planlanın ve büyük indirimlere varan avantajlı fiyatlan konut alıcılarının lehine sunmaya başladılar. Akabinde satışlar beklenilen seviyelere gelmedikçe iletişim çalışmalannı arttırarak yeni kampanyalarını duyurmak için büyük bir yanşa girdiler. Bu dönemde sadece Emlak Konut Projelerinde, 2. El konut piyasalarında ve yaşama hazır olan projelerde hareketlilik görüldü. 


Harekete geçme vakti 

Merkez Bankası'nın TL'yi destekleme açıklamaları, Kasım ayı enflasyon rakam ları ile yıllık enflasyon oranındaki düşüş ve küresel piyasalarda FEDIn beklenen kararı sonrası oluşan olumlu hava dolarda düşüş eğilimini başlattı. Bu aşamada döviz den kazanan yatırımcının TL ye geçerek yatırımının yönünü konuta çevirme vakti geldi. • Özellikle konut yatırımcıları bu dönemi bü- j yük bir avantajı çevirebilir. Sadece yatırım amacı ile değil oturmak için hayalindeki evi almayı planlayan tüketiciler içinde peşinatsız, düşükfaizliveuzun vadeli ödeme planları ile ev sahibi olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.


Güneş


Geri Dön