18 / 04 / 2024

Ev almak isteyenler elini çabuk tutmalı!

Ev almak isteyenler elini çabuk tutmalı!

Konut kredilerinde faiz oranlarının düşürülmesi sektörü hareketlendirdi. Kurban Bayramı öncesi konuta ilginin arttığını kaydeden sektör temsilcileri, ev almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.



Konut kredilerinin düşürülmesinin ardından sektörde hareketlilik yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, ülke ekonomisini ve sektörü çok iyi analiz ederek gerekli atılımları yaptığının altını çizen Nasır Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, "15 Temmuz kalkışmasından sonra Türkiye'nin 2023 vizyonunun önündeki engeller ortadan kalktı.



Ev almak isteyenler elini çabuk tutmalı!


Bilinmeyen tıkanıklığın nedenlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte artık hedeflerimiz için çok daha hızlı koşabileceğiz" dedi. Kredi faiz oranlarının yüzde 1'in altına çekilmesi ve KDV oranının 6 aylığına yüzde 8'e indirilmesinin olumlu adımlar olduğunu söyleyen Nasır, "Bu kararlar konut sektörüne şimdiden ivme kazandırdı. Ancak biz yüzde 8'lik KDV indiriminin devamlı olmasını istiyoruz. Aynı şekilde inşaat sektörünün ana hammaddelerindeki KDV oranlarının da yüzde 8 seviyesine çekilmesini istiyoruz. Çünkü ülkemizde ve İzmir'de ciddi bir sağlıklı yapı açığı var. Bunları göz önünde bulundurarak girişimlerimiz de devam edecek" diye konuştu.


Konut stoğu dönüşmeli


İzmir'de yapımı devam eden projelerle talebin doğru orantılı olmadığının altını çizen Nasır, İzmir'de konut stoğunun yüzde 85'inin dönüşmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. İstanbul-İzmir Otoyolu ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın İzmir'i cazibe merkezi haline getirdiğini hatırlatan Nasır, "Önümüzdeki 10 yılda konut açısından en büyük talep İzmir'de olacak. Bu doğrultuda İzmir'in bir an önce planlanması gerekiyor. Konut sahibi olmak isteyenlerin de ellerini çabuk tutmalarında fayda var" dedi.



Ev almak isteyenler elini çabuk tutmalı!


"SEKTÖR CANLANDI"


Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, inşaat sektöründeki gelişmelerin umut verici olduğunu belirterek, Asma Bahçeler ve BulutOrman Evleri'nden ev almak isteyen müşterilerine Eylül ayı sonuna kadar yüzde 0.80'den başlayan faiz oranlarıyla kredi kampanyası düzenleyecekleri müjdesini verdi. Kriz söylentilerinin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Tanyer, Türkiye'nin hem ekonomik, hem de sosyal alanlarda dünyayla entegre olduğunu kaydetti. Tanyer, "İnşaat sektörü Türkiye'nin dinamo sektörü. Piyasalar yeniden canlanmaya başladı. Sektörde olumlu bir hava hakim. Özellikle faizlerin düşmesi umutları artırıyor. Biz satış grafiğinin artarak devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.


Yeni Asır 



Geri Dön