29 / 03 / 2024

Ev almanın tam sırası!

Ev almanın tam sırası!

2015 yılını 1 milyon 289 bini aşkın konut satışıyla rekor yılı olarak kapatan konut sektörü, bu yıl bahar aylarında hız kazandı. Satışta olan mevcut projelerin yanı sıra lansmana çıkan yeni projelerde bile fırsatlar ve kampanyalar sunuluyor.



Gayrimenkul sektöründe 2016 yılı hızlı başladı. 2015 yılını 1 milyon 289 bini aşkın konut satışıyla rekor yılı olarak kapatan konut sektörü, bu yıl bahar aylarında hız kazandı. 


Satışta olan mevcut projelerin yanı sıra lansmana çıkan yeni projelerde bile fırsatlar ve kampanyalar sunuluyor. 


Özellikle yaz ayları ve Ramazan ayı öncesi satışlarını artırmak isteyen gayrimenkul firmaları, kampanya ve fırsatlarla ev almak isteyenlerin bu kararını yaz sonuna ertelemesini önlemek istiyor. 

Bu kampanyalar konut alıcısına 'ev almanın tam zamanı' diyor. 


Seçenek çok

2016 yılı başından itibaren 45'e yakın yeni proje lansmanı yapıldı. Bu projelerde 20 bini aşkın yeni markalı konut satışa çıktı. Bu konutlar ağırlıklı olarak İstanbul Kartal, Basın Ekspres Yolu ve Başakşehir bölgesinde yer aldı. Hızla gelişen bu bölgelerde rekabet de yoğun olduğu için projelerde kampanyalar devreye giriyor. 


Bahar aylarında en çok dikkat çeken kampanyaların başında düşük faizli ödemeler geliyor. Piyasada faiz oranlarının yüzde l'in üzerinde olması nedeniyle birçok firma faiz yükü almak istemeyen yatırımcılar için kendi bünyelerinde düşük faizli vadelendirme yapıyor. Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin konut kredisi faiz oranlarına yansımasıyla konut satışlarının da yükselişe geçmesi bekleniyor. 


Faizlere yönelik kampanyaların yanı sıra elinde nakiti olan, daha yüksek miktarda peşinat ödeyebilecek kişiler için de sıfır faizli kampanyalar bulunuyor. Tüm daire bedelini peşin ödemek ise isteyenlere indirim üstüne indirim yapılıyor. Başka bir deyişle projelerde her keseye uygun bir ödeme planı mutlaka bulunuyor. 

Evinizi yenileyin

Bahar ve yaz ayları yalnızca konut satışlarına değil evi ilgilendiren tüm alanlara hareket getiriyor. Yaz aylarında evini yenilemek isteyen, dekorasyonunu değiştirmek isteyen, daha sağlıklı ve kolay temizlenebilir duvarlara sahip olmak isteyenler için de boya üreticileri pek çok yenilik sunuyor. Bunların arasında çocukların boyadığı duvarlardan silinen, toz ve leke tutmayan boyaların yanı sıra kişiye özel sınırsız renk sunan ürünler de yer alıyor. 


Yeni konut projeleri için tıklayın


Vatan Emlak Rehberi / Meltem Kara


Geri Dön