19 / 04 / 2024

Ev dekorasyonuna yeni marka geliyor!

Ev dekorasyonuna yeni marka geliyor!

Cezayir'e giderek ülkenin en büyük mobilya hammadde tedariğini sağlayan şirketini kuran Tan Ailesi, "Benim güzel evim" anlamına gelen Bella Maison markasıyla önümüzdeki beş yılda 60 mağaza açmayı hedefliyor.



Son yıllarda hareketlenen ev dekorasyonu pazarına yeni bir marka daha giriyor. Cezayir'e giderek ülkenin en büyük mobilya hammadde tedariğini sağlayan şirketini kuran Tan Ailesi, "Benim güzel evim" anlamına gelen Bella Maison markasıyla önümüzdeki beş yılda 60 mağaza açmayı hedefliyor. Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan, 25 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söylüyor.



Konut sektöründeki büyüme ev dekorasyonu sektörünü de hareketlendiriyor. Pazarın büyüklüğünün 70 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. English Home, Madam Coco, H&M, Zara gibi şirketlerin ardından LC VVaikiki gibi dev perakendeciler de bu alana yönelmeye başladı. Pazar potansiyeliyle pek çok yatırımcının markajına girmeye devam ediyor.


Bunlardan biri de Tan Ailesi oldu. Tan Ailesi 2001’den bu yana Cezayir’de yatırım yapıyor. 2001 yılında Türkiye’den Cezayir’e giderek ülkenin en büyük mobilya hammadde tedariğini sağlayan şirketini kuran Tan Ailesi, Salkopon isimli şirketleriyle ayda bin yatak odası, 10 bin mutfak üretimi gerçekleştiriyor. Hatta ailenin “uğur böceği” anlamına gelen “Coccinelle” isimli bir markası bulunuyor.

 

Beş yılda 60 mağaza


Tan Ailesi, uzun zamandır, Cezayir’de edindiği deneyimi ve sermayeyi Türkiye’ye ta-şımak için yatırım fırsatı kolluyordu. Tan Ailesi’nin ikinci kuşak temsilcilerinden Muhammed Tan bunun için ilk adımı attı. Tan, “Uzun zamandır araştırmalarımız sürüyordu. Bu alanda bir boşluk görerek yatırım yapmaya karar verdik” diyor. Yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından Fransızca “Benim güzel evim” anlamına gelen Bella Maison markası ortaya çıktı.


2017’de altı mağaza açmayı hedeflediklerini söyleyen Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan, “2017’de 3 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Bu rakam kademeli olarak artacak. Beş yılda 25 milyon dolar yatırımla 60 mağazaya ulaşmak istiyoruz” diyor.


Franchise da verecek


Şirket, ürünlerin tedariğini Bursa ve Denizli’den yapacak. Mağazalarda ev dekorasyonu ve ev tekstilinin yanı sıra pijama, gecelik gibi rahat ev kıyafetleri de satılacak. Böylece sektörde bir farklılık yaratacaklarını söyleyen Muhammed Tan, mağazalarda 63 ana ürün kalemi olacağına dikkat çekiyor.


İlk aşamada kendi mağazalarını açmayı planlayan şirket, altyapıyı oturttuktan sonra franchise vermeyi de hedefliyor. Franchise altyapısı için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Muhammed Tan, "Öncelikle kendimiz güçlü bir altyapı oluşturmak istiyoruz. Onun ardından girişimcilerle birlikte büyümek isteriz” diye konuşuyor.

 

Marakyı yurtdıştna açacak


Tan Ailesi, Bella Maison markasını yurtdışmda da büyütmeyi planlıyor. Cezayir’de iki yılda sekiz mağaza açmayı hedefleyen şirket, ardından İran, Kuveyt gibi pazarlara girmeyi planlıyor. Türkiye’de çalışmaları yaparken diğer taraftan da ihracat bağlantılarını kurduklarmı söyleyen Muhammed Tan, “İngiltere’de büyük bir dağıtım firmasıyla anlaştık. İlk aşamada 10 milyon dolarlık ihracat hedefimiz var. Önümüzdeki günlerde Güney Amerika pazarına bir seyahat yaparak, o bölgedeki fırsatları da araştıracağız” diye konuşuyor.


Ekonomist KOBİ Girişim 


Geri Dön