18 / 04 / 2024

Ev dekorasyonunda vizon renginin kullanımı!

Ev dekorasyonunda vizon renginin kullanımı!

Son zamanların en uyumlu rengi olan vizonu dekorasyona dahil etmek göründüğü kadar kolay değil. Bu rengi dekorasyonda kullanırken yapılacak en kolay hamle kendisi gibi soluk renklerle ve ara tonlarla bir araya getirmek



Vizon öyle bir renk ki ilk anda her şeye çok kolay uydurulabilirmiş gibi geliyor insana. Ama yanına uyumsuz bir şey geldiği anda o kadar da kolay bir lokma olmadığı anlaşılıyor. Gri deseniz gri değil, hafif hakî yeşile kaçan, kahveye dönen, pembe ve maviye çalan bir yanı da var. Tek bir renkten söz ederek anlatılması zor. Pek çok tonu var ve hepsi birbirinden çok farklı. Bu farklılık aslında vizonun doğadaki varoluşundan kaynaklanıyor. Vizon, adını kürküyle ünlü vahşi bir hayvandan alıyor sonuçta. Nasıl çim bir alana baktığımızda farklı yeşil tonları görüyorsak vizonun tüylerine baktığımızda da koyuluklar, açıklıklar ve ton farklılıkları görüyoruz. Vizonun çok geniş bir yelpazeye yayılıyor olmasının esas sebebi de bu. 


VASATLIK TEHLİKESİ 

Vizon rengi, soluk yapısıyla dikkat çekerken bu, dekorasyonda kullanım kolaylığı sağlıyor. Vizon rengini dekorasyonda kullanırken yapılacak en kolay hamle kendisi gibi soluk renklerle ve ara tonlarla bir araya getirmeye çalışmak. Ama bu kolay yol beraberinde vasatlığı da getirecektir, unutmayın! Vizon rengi çam, meşe ya da ceviz tonlarından ziyade çok daha koyu ahşap tonları, hatta venge ile kontrast bir uyum yakalıyor. Vizon rengi, fuşya, bordo ve mor gibi renklerle doygun bir görüntü yakalıyor. Bu tonlar zenginlik ve lüksü çağrıştırırken sıcak bir his de yaratıyor. Mavi ve tonlarının soğuk etkisiyle de iyi bir uyum yakalayan vizon rengi, bu tonlarla daha sakin ve sofistike bir görünüm kazanıyor. Mavinin hem sıcak hem de soğuk tonlarıyla uyum sağlayabilen vizon rengi, en çok petrol mavisi, nane yeşili ve grimaviyi seviyor. 


BAKIR VE PİRİNÇ 

Vizon rengiyle uyumlu bir diğer renk grubu da zeytin yeşilinden safran sarısına, oradan da bakır rengine uzanan grup. Sarının pek çok tonunu kaldırabilen vizon rengi, yeşilin çok sakin tonlarıyla uyum sağlayabiliyor. Vizonun, altın ve gümüş rengi metallerden ziyade bakır ve pirinç gibi metallerle daha çok yakışacağını akıldan çıkarmamak gerekiyor. Renklerle ilgili çok net ifadeler kullanmak çok doğru değil aslında. Her rengin onlarca tonu var. Vizon rengine yakışacağını düşündüğümüz renk ve materyal bilgileri hata yapmayı engellemek için ama zevk sizin, hayal gücü sizin. Unutmayın cesaret, yaratıcılığın anahtarıdır. Şimdiye kadar kullanılmamış bir renk uyumunu belki ilk siz yakalarsınız. 


FİKİR


Sepet zamanı


Sepetler yaz evlerinde çok farklı mak - satlarla kullanılıyor. Dergileri depolamak ve görüntüsünden memnun olmadığınız saksıları gizlemek için yararlanabilirsiniz.


TREND


Harita deseni


Bu yıl dev boyda haritalar ve harita baskılı duvar kağıtları çok moda. Çocuğunuzun odasına coğrafya bilgisini artırmak için, kendi odanıza da görmeyi hedeflediğiniz ülkeler için uygulayabilirsiniz.


Sabah


Geri Dön