19 / 03 / 2024

Ev dekorasyonunda yaratıcı olun!

Ev dekorasyonunda yaratıcı olun!

Sabah Gazetesi yazarı olan Yasemin Savcı bugünkü yazısında ev dekorasyonunda yaratıcılığı ve önemini anlattı. İşte o haber...



İnsanı daha üretken, daha yaratıcı ve verimli hale getirmek için ev dekorasyonunda neler yapılabileceği ile ilgili araştırmalara ve makalelere rastlıyorum sürekli. Sanat eserlerinin evdeki varlığının pozitif etkisinden bahsediliyor. Ve tabii renklerin gücünden... Özellikle canlı renklerin yaratıcılığı körükleyen gücünün altı çiziliyor. Oysa benim başka bir teorim var. Evdeki yaratıcılığı öldüren bir santim bile yerinden oynatılamayan, yerine göre çizilip imal edilmiş mobilyalar olabilir. Her boşluğun doldurulmuş olduğu, her sorununa çözüm bulunmuş bir evde artık yapacak hiçbir şey kalmadığı için çözüm üretme ihtimali de kalmıyor çoğu zaman. Bu da doğal olarak gündelik olarak ürettiğimiz çözümlerle aktive olan o "günlük yaratıcılığı" öldürüyor. Yaratıcı olabilelim diye evler hep yarım kalacak değil elbette ama mevcut tasarımına ilaveler yapılarak büyütülebilen, farklı formlara evrilebilen mobilyaların olduğu evlerde "evsel" yaratıcılığın bitmeyeceği ve evin her daim dönüşüme hazır olabileceği kesin! Modüler mobilyaların gücü de işte burada başlıyor.


MODÜLER ESNEKLİK

Ekstra raflar ve kapaklarla zenginleşen, yanına dikmeler ilave edilerek genişleyebilen kitaplık ve raf sistemleri, istediğinizde duvar olarak kullanabileceğiniz bir separatör görevi de görebildiğinden hem çok amaçlı hem de değişebilen, dönüşebilen mobilyalar. İster içine obje de konulabilecek şekilde düzenleyin isterseniz yalnızca kitaplık olarak kullanın, bir evde mutlaka bir kitaplık olmalı ve mümkünse tasarımı değişebilen, raf yükseklikleri değişebilen, ihtiyaçlara göre yeniden şekillendirilebilen bir tasarım olmalı bu. Böylelikle yaratıcılığınızı hiç kaybetmeden evinizi dönüştürmeye, değiştirmeye devam edebilirsiniz.


Dönüşüme açık evler için evde sanat eserlerine yer vermek gerekiyor. Canlı renklerin yaratıcılığı körükleyen gücünü de unutmamak gerekli.


TABLOLARA ÖZGÜRLÜK

Duvara astığınız sanat eserlerinin yerini istediğiniz zaman değiştirebilecek olmak yaratıcılığınızı körüklüyor. Ara sıra sıkıldığınızda, bir resmi başka bir yere geçirme şansınızın olması ne büyük bir özgürlük düşünsenize! Bambaşka tasarımlara olanak sağlayabilen, duvarlarda vida izi bırakmayan tavandan monte edilen ve farklı sanat eserlerini farklı yüksekliklerle sergilemenizi sağlayacak bir sistem en şık çözüm. Üstelik bunu yaptırmak hiç zor değil, ayrıca artık neredeyse her kırtasiyecide bulabileceğiniz başka çözümler de mevcut. Duvarda iz bırakmayan, kilolarca ağırlık taşıyabilen cırt cırtlı bantlar da kolaylıkla ulaşabileceğiniz çözümler arasında.


YASTIKLARIN GÜCÜ

Yastık diyip geçmemek gerek, yalnızca yastıkların yüzünü değiştirip bir salonun nasıl farklılaşabildiğini hepimiz biliyoruz. Üstelik bu çok da kolay bir çözüm, fazla yer kaplamayan bu yastık yüzleri ile eve her mevsim başka bir hava kazandırmak mümkün.



Yasemin SAVCI/Sabah


Geri Dön