26 / 04 / 2024

Ev doktorluğu: Dekorasyonun yeni trendi!

Ev doktorluğu: Dekorasyonun yeni trendi!

Dekorasyonda son günlerde çok popüler olmaya başlayan yeni bir trend var: Ev doktorluğu. Türkiye’de ilk kez vermeye başlayan ‘four&more’un yaratıcıları Özge Ferhatoğlu ve Pınar Küçük, bu konsepti anlattı. Peki Nedir bu ‘ev doktorluğu’?



Dekorasyonda son günlerde çok popüler olmaya başlayan yeni bir trend var: Ev doktorluğu. Bu hizmeti Türkiye’de ilk kez vermeye başlayan ‘four&more’un yaratıcıları Özge Ferhatoğlu ve Pınar Küçük, bu konsepti anlattı.


Nedir bu ‘ev doktorluğu’?

Özge Ferhatoğlu: Evlerinde değişiklik yapmak, dekorasyonuna farklı bir hava, farklı bir tarz vermek isteyenlere sunduğumuz bir hizmet. ‘Eve servis’ dekorasyon hizmeti olarak da adlandırabiliriz. Mimari hizmete ihtiyacı olmayan ama evlerinde değişiklik yapmak isteyenler için yarattığımız bir konsept.


Pınar Küçük: Günümüzde herkesin zamanı kısıtlı. Karı koca çalışan bir çiftin hafta sonu çıkıp bir yerden aydınlatma, diğer bir yerden çiçek, diğer bir yerden tablo, halı, aksesuvar toparlaması, bunları getirip evlerine yerleştirmesi çok zor. Ayrıca yerine koyduğunda her ürünün hayal ettiği gibi durmaması da büyük bir olasılık. Bazıları da zevkinden emin olamıyor... İşte biz, bu tip sorunları yok ediyoruz.


 Nasıl bir hizmet bu? Evi tepeden tırnağa yeniliyorsunuz, eski eşyalar da çöpe mi gidiyor?

Ö.F: Hayır, eski eşyaları atma gibi bir durum yok. Müşterilerimizle konuşup, zevklerini, ihtiyaçlarını anlayıp, o eve uygun olabileceğini düşündüğümüz her tip ürünü evlerine getirip, mevcut ürün ve mobilyalarıyla harmanlayarak yerleştiriyoruz. Örneğin onların koltuk, orta sehpalarını tutuyoruz ama halılarını değiştiriyoruz, koltuk arkasına dresuar ekliyoruz, orta sehpayı kitap, aksesuvarla donatıyoruz. Tablosundan, çiçeğinden, mumuna kadar tamamlayıp bırakıyoruz. Aile yadigârı olan ya da çok sevilerek alınmış mobilyalar var çoğumuzun evinde... O eşyaları daha farklı kullanıp, farklı ürünlerle birleştirip evin havasını değiştiriyoruz, yeniliyoruz. Üstelik sadece bir günde.


Nasıl işliyor bu süreç?

P.K: Biri Çubuklu’da, diğeri Arnavutköy’de olmak üzere iki tane mağazamız var. Çubuklu’yu 2012’de açtık, gördüğümüz ilgi üzerine yeni mağazamız da geçen ay Arnavutköy’de hizmete girdi. Ürünleri burada görme imkânı var müşterinin. Ayrıca depomuzda bir evde olabilecek her üründen çeşitler mevcut. Tablodan halıya, aksesuvardan mobilyaya... Her salı taze çiçeğimize kadar geliyor. Müşteriyle konuşup, o eve yakışacak, uygun olabilecek ürünleri listeliyoruz. Ellerine listemizi verip bir gece düşünmeleri için ürünleri bırakıyoruz. Tek tek üzerinden geçiyorlar, istediklerine karar veriyorlar. Biz de götürüp yerleştiriyoruz. Ev sahiplerine isterlerse “şu duvarı ayna kaplayalım, şuraya duvar kağıdı yapalım” gibi önerilerde de bulunuyoruz.


Bütün listeyi almak mecburi mi?

Ö.F: Hayır, hiçbir mecburiyet yok. Dediğimiz gibi listenin üzerinden geçiyorlar, istediklerine karar veriyorlar, istemedikleri ürünlerin tümünü ertesi gün geri alıyoruz. Böylece hem ürünleri tek tek arayıp bulup, yerleştirmek hem de beğenmediklerini iade etmeye çalışmakla uğraşmıyorlar. Ayrıca mesela pufu beğeniyor ama başka rengini istiyor, yenisini hazır olana kadar mevcut olanı bırakıyoruz, gelince değiştiriyoruz.


Peki bu ürünler her yerde bulabilecekleri şeyler mi?

P.K: Kesinlikle hayır.  İki tip ürünümüz var. Çoğu bizim özel üretimimiz, bir kısmı da yurtdışındaki tasarım fuarlarından seçilme. Ve bunlar, dekorasyon mağazalarında rahatlıkla benzerlerini bulabileceğiniz parçalar kesinlikle değil. Ayrıca, evinize özel mobilya ve aksesuvar tasarımları gerçekleştiriyoruz. Sizin hayalinizdeki tasarımları uygulayabileceğimiz gibi, ekibimiz evinize uyacak şekilde size özel ürünler de geliştirebiliyor.


Ev doktorluğunun yanı sıra, mimari projeler de yapıyor musunuz?

Ö.F: Tabii ki. Yirminin üzerinde de sıfırdan ev projesi tamamladık. Gittikçe ekibimizi büyüttük, mimarları bünyemize ekledik, iç mimari projelere imza atmaya başladık.


Hürriyet


Geri Dön