25 / 04 / 2024

Ev emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Ev emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisini ödemek ile mükellef kimseler arasında ev sahipleri de bulunuyor. Peki, ev sahipleri ne kadar ve ne zaman emlak vergisi öder? İşte ev emlak vergisi ödeme zamanı 2015...



Ev emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisini ödemek ile mükellef kimseler arasında ev sahipleri de bulunuyor. İster evde sahibi ikamet ediyor olsun, ister kiracı olsun, ister ev boş olsun tüm evler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor.


Ev için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Vergi oranları büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Normal yörelerde; Meskenlerde Binde 1 

Büyükşehir belediyesinde; Meskenlerde Binde 2


Örneğin evinizin değerinin 200 bin TL olduğunu düşünelim. Normal yörede yer alan bu ev için 200 TL emlak vergisi ödenirken; Büyükşehir belediyesinde yer alan bu ev için 400 TL emlak vergisi ödeniyor.


Ayrıca, geliri olmayan ev sahipleri için 0 oranlı emlak vergisi uygulaması da bulunuyor. 0 oranlı emlak vergisi şartları:


200 metrekareyi geçmeyen tek mesken sahipleri emlak vergisinden muaf olabiliyor. Ancak muafiyet için bu koşulu yerine getirenlerin gelirinin olmaması gerekiyor. Muafiyetten işsiz, ev hanımı, dul, yetim, engelli, gazi ve emekliler faydalanabiliyor.


Ev emlak vergisi ödeme zamanı 2015

Vergiden muaf olmayan kimselerin senede iki eşit taksit halinde vergilerini ödemesi gerekiyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken; ikinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Ödemeler, belediyeye yapılıyor.


Emlak vergisini taksitlendiren bankalar!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön