28 / 03 / 2024

Ev fiyatları yüzde 25 artacak!

Ev fiyatları yüzde 25 artacak!

Sektörün önde gelen patronları, döviz ve banka faizinin konutun yerini hala tutmadığını ve ev fiyatlarının 2016'nın ikinci yarısında artacağını söyledi.



Gayrimenkul sektörünün patronları ev fiyatları için hem fikir. Döviz ve banka faizinin konutun yerini hala tutmadığı belirtiliyor.



ANT YAPI BAŞKANI MEHMET OKAY: 




Ev fiyatları yüzde 25 artacak!


Yaklaşık yüzde 25'lik artış bekliyorum


2016 sonuna kadar ev fiyatlarının enflasyon oranının üzerinde artmasını bekliyoruz. Çünkü 2015'te yansıtılmayan zamlar, bu yıl yansıtılacaktır. Dövizin de seyrine göre yaklaşık yüzde 20-25'lik artış olacaktır. İstanbul'da arsa geliştirilemiyor ve merkezi bölgelerdeki arsa fiyatları çok yüksek. Bu da fiyatları yükseltiyor. 





DKY BAŞKANI ALİ DUMANKAYA: 



Ev fiyatları yüzde 25 artacak!


Kalite varsa artış olur 


Tip imar yönetmeliğinin bazı maddelerinin iptaliyle 2016 sonuna kadar ruhsat alamayan projelerin satılabilir alanları azalacak. Bu dolaylı yoldan konut fiyatını yükseltecek. Firmalar gelecekteki fiyat artışlarının bir kısmını bu yıla yansıtacaktır. Ayrıca müşteriler artık daha fazla konfor ve kaliteli malzeme istiyor. Bu da ister istemez fivatları yükseltiyor. 





SUR YAPI BAŞKANI ALTAN ELMAS: 



Ev fiyatları yüzde 25 artacak!


Kısa zamanda yükselir 


Maliyetlerdeki artış, önümüzdeki aylarda yavaş yavaş ev fiyatlarına yansıyacaktır. Yılbaşından sonra asgari ücrette yapılan artış da maliyetlerde yaklaşık yüzde 12'lik artışa neden oldu. Bu artış kademeli olarak konut satışlarına yansıyor. Öte yandan yatırımcıları zorlayan bir başka konunun arsa sıkıntısı olduğunu söyleyebilirim. 




Posta


Geri Dön