19 / 04 / 2024

Ev kazalarında sigorta yaptırma oranı yüzde 3!

Ev kazalarında sigorta yaptırma oranı yüzde 3!

AKSİGORTA'nınYöntem Araştırma'ya yaptırdığı, ev-eşya kazaları ve güvenliği araştırmasında ilginç sonuçlar çıktı. CATI yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada, ev-eşya kazalarına yönelik sigorta yaptırma oranının sadece %3 olduğu tespit edildi.



AKSİGORTA'nınYöntem Araştırma'ya yaptırdığı, ev-eşya kazaları ve güvenliği araştırmasında ilginç sonuçlar çıktı. CATI yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada, ev-eşya kazalarına yönelik sigorta yaptırma oranının sadece %3 olduğu tespit edildi. Sigorta, alarm sistemi gibi farklı servisler yardımıyla koruma önlemi almayı düşünenlerin oranıysa yaklaşık %20 seviyesinde. Evini korumak için sigorta yaptırabileceğini söyleyenlerin en yüksek olduğu yaş grubu, 55–64 yaş aralığı oldu. Sigorta yaptırma eğilimi, sosyo-ekonomik statü düzeyi düştükçe azalıyor. Araştırma sonuçlarında, kadın-erkek ve bölgesel farklılıklar konusunda da ilginç bulgular öne çıktı.


EVLERİMİZ İÇİN ÖNLEM ALMIYORUZ

Aksigorta'nın yaptırdığı araştırmada, hedef grubun yüzde 24'ünün, tatil döneminde evini korumak için hiçbir nlem almadığı ortaya çıkarken; herhangi bir aksiyon aldıklarını belirtenlerin yüzde 35'ininse, aslında sadece kapaılarını kilitleyerek önlem aldıkları belirlendi. Kişiler, evlerinden ayrılmadan önce elektrik, su ve doğal gaz tesisatı ve bunlarla ilişkili noktaları daha çok kontrol ediyorlar. Hedef grubunun sadece üçte birinin, evden çıktıktan sonra geri dönerek kontrol etme davranışı gösterdiği belirlendi.


Sabah


Geri Dön