27 / 04 / 2024

Ev kiralamak mı satın almak mı daha doğru?

Ev kiralamak mı satın almak mı daha doğru?

Evlilik tarihi yaklaşırken hazırlıklara nasıl ve nereden başlamanız gerektiğiyle ilgili kafanızda bir şeyler belirmeye başladıysa, artık ikinci aşamaya geçebilirsiniz. Yıllardır hayalini kurduğunuz o ev için artık kolları sıvama zamanı geldi.



Eğer oturacağınız bir ev varsa şanslısınız. Ancak evlendiğiniz zaman oturabileceğiniz bir eviniz yoksa, kiralık ev aramak için yaz başını ya da kış başını tercih etmelisiniz, internette yapacağınız küçük bir araştırmayla hem ev fiyatları hakkında fikir sahibi olabilir hem de oturacağınız semtlere karar verebilirsiniz. Yeni bir dairede mi oturmak istiyorsunuz, ödeyeceğiniz en fazla kira ne kadar, şehir hayatına yakın mı olmak istiyorsunuz yoksa şehir dışında daha sessiz bir muhit sizin için daha mı uygun? istediğiniz tüm özelliklerin bir evde bulunması zor olduğundan, hangi özelliklerden feragat edebileceğinizi, hangilerini mutlaka istediğinizi belirleyin. 


Eğer ev satın almayı düşünüyorsanız, düğünden birkaç sene önce bile bakmaya başlayabilirsiniz. Ancak kiralayacaksanız ve düğünden çok önce kira ödemeye başlamak istemiyorsanız, en ideali iki ay önceden evi tutmak olacaktır. Böylece evin içinde yapılması gereken tadilatı halledebilir ve artık işin en zevkli kısmına, yani eşya bakmaya geçebilirsiniz. 


Posta  Ankara  Ek 


Geri Dön