23 / 04 / 2024

Ev kiralamanın püf noktaları nelerdir?

Ev kiralamanın püf noktaları nelerdir?

Kiralamak istediğiniz eve karar verdiniz. İş evi bulunca bitmiyor. Daha sonra sorun yaşamamak için kiralama aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Peki ev kiralamanın püf noktaları nelerdir, detayları haberimizde...



Ev kiralamanın püf noktaları nelerdir?

Ev kiralamak, ev almak kadar önem teşkil ediyor. Kiraladığınız evin sözleşme sırasında, evi teslim aldığınızda ya da evden çıktığınızda bir problem yaşamak istemiyorsanız, bazı hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, ev kiralamanın püf noktaları nelerdir diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım:


Ev kiralamanın püf noktaları nelerdir?

- Kiralayacağınız eve karar vermek için, eve gündüz saatlerinde bakmanız faydalı olacaktır. Böylece evin her tarafını detaylı bir şekilde inceleme şansınız olur.

- Evde herhangi bir eksiklik ya da problem bulunması halinde bu durumun mutlaka belirtilmesi gerekiyor. Evin ne şekilde teslim alınacağının belirtilmesi istenmelidir.

- Söz konusu evin lokasyonu, binanın yapısı, yaşı, diğer bina sakinleri gibi unsurlar göz önünde bulundurulmalı.

- Bina aidatı ile ilgili hususlar da araştırılmalı, bu miktarın sözleşmede belirtilmesi istenmelidir.

- Sözleşme sırasında ödemenin miktarı, ne şekilde ve ne zaman yapılacağı sözleşmede belirtilmeli ve özellikle ödemelerin banka yolu ile yapılması tercih edilmelidir.

- Depozito ve yapılan diğer masrafların sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Böylece ne kadar para verildiği, bu paranın ne zaman ve nasıl alınacağı gibi hususlar açıkça belirtilmiş olur.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön