25 / 04 / 2024

Ev kontratı nasıl yapılır?

Ev kontratı nasıl yapılır?

Bir konut kiraladığınızı farz edelim. Söz konusu kira işlemi için kontrat imzalanması gerekiyor. Peki ev kontratı nasıl yapılır? İşte yanıtı...



Ev kontratı nasıl yapılır?

Ev kontratı, söz konusu mülkün kiraya verildiği zaman kiracısı ile ev sahibi arasında yapılıyor. Bu ev kontratı ile hem ev sahibinin hem de kiracının hakları belirtilmiş oluyor. Peki söz konusu ev kontratı nasıl yapılır, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ev kontratı nasıl yapılır?

Ev kontratı yapılırken, kontratta belirtilmesi gereken belli başlı hususlar bulunuyor. Örneğin ilk olarak evin nerede olduğu, açık adres bilgisi, kaçıncı katta yer aldığı gibi bilgilerin belirtilmesi gerekiyor. Kiracının hangi konutu kiraladığının bilgilerinin net olması gerekiyor. Bunun yanı sıra ev sahibinin bilgilerinin de eksiksiz olması gerekiyor. Örneğin ismi, soyismi, T.C. kimlik numarası gibi. Aynı zamanda kiracının da bilgilerinin tam olması gerekiyor.


Belirtilen genel bilgilerden sonra konutun özel durumları ve demirbaşlara ilişkin hususlar, kirama işleminden önceki halinin de kontratta belirtilmesinde fayda bulunuyor. Ev kontratı nasıl yapılır, sorusunu yanıtladıktan sonra kiralık kontrat örneği ni inceleyelim.


Kiralık kontratı örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar


İmzalar



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön