19 / 04 / 2024

Ev kredilerinde konut sigortası zorunlu mu?

Ev kredilerinde konut sigortası zorunlu mu?

Konut sigortası evinizi ve ailenizi koruma altına alan bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. . Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan,hırsızlıktan koruyor. Peki, Ev kredilerinde konut sigortası zorunlu mu?




Konut sigortası evinizi ve ailenizi koruma altına alan en önemli sigorta olarak ifade ediliyor. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, ve kazalardan korumayı amaçlayan bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. 


Konut sigortası yaşanabilecek risklere karşı size teminat altına alıyor. Aylık taksitler ile evinizi sigorta altına alabiliyorsunuz. Bu sigortalar yıllık olarak yapılıyor. Her sene yenilenebiliyor. Peki, ev kredilerinde konut sigortası zorunlu mu?


Konut kredisi kullanım aşamasında tüketiciden yaptırılması istenen sigortalardan biri de konut sigortası olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu zaman DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) ile de karıştırılan konut sigortasının kapsamı DASK'tan farklı oluyor.  Kredi kullandırım aşamasında tapuda alım-satım işlemlerinin yapılabilmesi için DASK'ın yaptırılması şart oluyor. 


Konut kredisi kullanırken konut sigortası yasa gereği zorunlu olmuyor. Ancak bu sigortanın yaptırılması bankalar tarafından isteniyor. Konut sigortası senelik primi konutun lokasyonu, niteliği ve sigorta yapan kurumun teklif kapsamına göre değişiyor. 


Konut sigortası kapsamına yalnızca taşınmaz girmiyor. Herhangi bir hasar durumunda eşyalarda zarar görebileceği için sigorta yaptırılırken eşyaları da bu kapsama dahil edilebiliyor. Bunun için ekstra bir ücret ödenmesi gerekiyor. 


Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?



Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön