24 / 04 / 2024

Ev kredisi yapılandırması nasıl olur?

Ev kredisi yapılandırması nasıl olur?

Halihazırda kullanılmış bir kredinin daha avantajlı faiz oranlarıyla başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) deniyor. Peki, ev kredisi yapılandırması nasıl olur?



Ev kredisi yapılandırması nasıl olur?

Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılması ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi anlamına geliyor. Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullandıysanız, kredinizi yeniden yapılandırarak günümüzün düşük faizlerinden yararlanılabiliyor. Taksitler azaltabiliyor. 


Krediyi yeniden yapılandırmak her zaman avantajlı olmuyor; avantajlı olması için faiz indiriminden elde ettiğiniz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor. 


Kredinizi yeniden yapılandırmanın sizin için avantajlı olup olmadığını Refinansman Hesap Makinesini kullanarak görebiliyor, yeniden yapılandırma ürünü sunan bankaları karşılaştırmasını yapabiliyorsunuz. 


Bu hesaplama aracı kullanıcılar için Refinansman (Kredinizin Yeniden Yapılandırılması) üzerine karar verme sürecini kolaylaştırmak üzere hazırlanıyor ve iki ana kısımdan oluşuyor.


1)Mevcut Kredinizin Bilgileri


2)Yeni Kredinizin Bilgileri (Refinansman Krediniz)


Yapılması gereken her iki kredinin bilgilerini ilgili kutucuklara girerek hesapla butonuna basmak yeterli oluyor. Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz zaman sistem otomatik olarak gerekli hesaplamaları yaparak size bir sonuç tablosu oluşturuyor.  Bu tablo sayesinde refinansman yapmanın sizin için ne kadar fayda veya zarara neden olacağını açık bir şekilde görebiliyorsunuz.


Ev kredisi nasıl alınır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 



Geri Dön