19 / 03 / 2024

Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim?

Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi kaçıran ev sahibini nasıl şikayet edebilirim, diyorsanız işte yanıtı...



Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.


Ayrıca ev sahiplerinin kira bedelinin 500 TL'nin üzerinde olması halinde tahsili elden değil, banka aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Aksi halde ev sahipleri vergi kaçırmış oluyor.


Vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve vergi kanunlarına uygun hareket edilmesi için kiracılar beyanda bulunmayan ev sahiplerini şikayet edebiliyor. 


Peki, sizin de ev sahibinizin kira geliri elde ettiği halde beyanda bulunmadığını ve vergi ödemediğini düşünelim. "Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Vergi kaçıran ev sahibini nereye şikayet ederiz?

Maliye servisi vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve vergi kanunlarına uygun hareket edilmesi için vatandaşlarla beraber işbirliği içinde olan ve onların yardımıyla denetim yapan bir servisi olarak tanımlanıyor. Vergisini ödemeyen ev sahibini 444 0 189 Alo Maliye hattı aranarak şikayet edilebiliyor. 


Maliye servisine yapılan ihbar ve şikayetlerin teyidinin yapılmasıyla birlikte ekipler mükelleflerin adreslerinde gerekli denetimleri yapılıyor. 


İhbar ve şikayetin kayıt altına alınmasıyla birlikte kimi zaman aynı gün en geç ertesi gün şikayet edilen adrese giderek mükellefler nezninde gerekli denetimlere başlatılıyor.


Ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön