26 / 04 / 2024

Ev tapusu almak ne kadar?

Ev tapusu almak ne kadar?

Ev tapusu, almak için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine başvuruda bulunulması ve gerekli harcın ödenmesi gerekiyor. Ev tapusu almak ne kadar? İşte tapu masrafları..



Ev tapusu almak ne kadar?

Ev tapusu, almak için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine başvuruda bulunulması ve gerekli harcın ödenmesi gerekiyor.


Ev devri için satıcının yanında bulundurması gereken belgeler arasında; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi yer alıyor.


Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler ise; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi olarak karşımıza çıkıyor.


Ayrıca belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekiyor. Peki, evin tapusunu almak ne kadar?


Evin tapusunu almak için gerçek satış bedeli üzerinden alıcı ve satıcının binde 20 oranında harç ödemesi gerekiyor.


Tapu harcı, devir için gerekli evraklarının incelenip bir sorun ve eksik tespit edilmediği takdirde talep ediliyor. Eksik evrağın olmaması veya eksikliklerin tamamlanması halinde tapu müdürlüğünden satıcı kişiye mesaj geliyor. Bu mesajda tapu harcı bilgileri, tapu harcının nereye ödeneceği ve sonrasında tapu müdürlüğündeki randevu günü ve saati bilgileri veriliyor.


Ayrıca, tapu döner sermaye bedelinin de ödenmesi gerekiyor.


Tapu gerçek satış bedeli nedir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön