18 / 04 / 2024

Ev tapusu kaç günde alınır?

Ev tapusu kaç günde alınır?

Gayrimenkul mal alım satım işlemleri için taşınmazın yer aldığı tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesinden randevu alındığı gün işlemler başlıyor. Peki, ev tapusu kaç günde çıkar?



Ev tapusu kaç günde alınır?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri için taşınmazın yer aldığı tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesinden randevu alındığı gün işlemler başlıyor. Peki, ev tapusu kaç günde çıkar?


Tapu işlemi için Tapu Müdürlüğüne başvuran kişi işlem yaptırmak için gerekli evrakları hazırlayarak Tapu Müdürlüklerinde mevcut olan sıramatik cihazlarından sıra numarası alarak işlem tesis edebiliyor.


Tapu işlemin süresi Tapu Müdürlüğündeki yoğunluğa göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca tapu işlem süresi başvuru sırasında eksik belgenin olması halinde uzayabiliyor.


Eksik bilgi ve belgeler temin edilmeden taşınmaz devri mümkün olmuyor. Ancak eksikliklerin tamamlanması halinde işleme devam edilerek, tapu devir işlemleri gerçekleşebiliyor.


Gerekli belgelerde eksiklik olmaması halinde ise tapu devir işlemleri ortalama 1-2 gün içerisinde gerçekleşebiliyor.


Gerekli belgeler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


- Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


- Ayrıca belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekli.


Harç oranları:

- Satıcıdan, gerçek satış bedeli üzerinden binde 20.

- Alıcıdan, gerçek satış bedeli üzerinden binde 20.

- Tapu döner sermaye bedeli.


Tapusuz ev nasıl satılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön