19 / 04 / 2024

Ev tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Ev tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Banka ve kredi kuruluşlarının müşterilerine sunduğu krediler arasında konut kredisi ve taşınmaz ipotekli krediler yer alıyor. Peki, ev tapusu üzerine kredi çekilir mi? Nasıl çekilir?



Ev tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Banka ve kredi kuruluşlarının müşterilerine sunduğu krediler arasında konut kredisi ve taşınmaz ipotekli krediler yer alıyor. Konut kredisi, ev almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimselere, gerekli koşullara uygun olunması halinde veriliyor. 


İpotekli taşınmaz kredisi ise, taşınmaz malı bulunan ve bu taşınmazı ipotek ettirerek banka ve kredi kuruluşlarından alınan ihtiyaç kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, ev tapusu üzerine kredi çekilir mi, sorusunun yanıtı "çekilir" şeklinde oluyor.


Ev tapusu üzerine kredi veya arsa, arazi tapusu üzerine kredi çekme şartları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Örneğin VakıfBank'ın taşınmaz ipotekli kredi özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


Vakıfbank

"Sahip olduğunuz gayrimenkulü ipotek göstererek daha büyük miktarlardaki nakit ihtiyacınızı, bu krediyle daha uzun vadeli ödeme seçenekleriyle karşılayabilirsiniz.


Kredinin özellikleri

36 aya kadar vade ile aylık, 3 aylık dönemler veya değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri vardır.

Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.


Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yapılır.

Konut Paket Sigortası yaptırılır ve her yıl yenilenir.


Kredinin limiti, ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin %75’i ile sınırlıdır."



Ev tapusu almak ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön