19 / 04 / 2024

Ev teşvik sisteminde yardım oranları!

Ev teşvik sisteminde yardım oranları!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde konut sahibi olmak için para biriktiren kimselere ev teşvik sistemi oluşturduklarını belirtti. Peki, hangi oranlarda destek yapılacak?



Ev teşvik sisteminde yardım oranları!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 27 Ocak 2015 tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde konut sahibi olmak için para biriktiren kimselere ev teşvik sistemi oluşturduklarını belirtti. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" dedi. 


Ev teşvik sisteminden yalnız, ilk defa ev sahibi olanlar faydalanabiliyor. Ancak ikinci ve üçüncü evlerini almak isteyenler bu sistemden faydalanamıyor.


Bu sistemden yararlanmak isteyenler bankada konut hesabı açarak para yatırmaya başlayacak. Konut peşinatı olarak en az 3 yıl yapılan birikimini kullananlar, devlet ev teşvikinden yararlanabilecek.


Hesap sahibi, en az 3 yıl sonra birikimini konut peşinatı olarak kullanmak şartıyla devlet yardımı almaya hak kazanacak. Peki, ev teşvik sisteminde ne kadar yardım yapılacak?


Davutoğlu yaptığı açıklamada, “Beş yıl için yüzde 15 olan destek, dört yıl için yüzde 12, üç yıl için yüzde 10 olacak. Üç yıl tasarruf teşvik edilmiş olacak. Erken çekimlerde de kademelendirme uygulanacak” dedi.


Buna göre ev teşvik sistemi uygulamasında bir bankada, konut hesap açtırarak; o hesaba para yatırmaya başlayan bireye, hesaba yatırılan para 5 yıl tutulup daha sonra kullanıldığında devlet yüzde 15’ini verecek.


Konut kredisi peşinatına devlet yardımı kararı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön