25 / 04 / 2024

Ev vergileri ne zaman ödenecek?

Ev vergileri ne zaman ödenecek?

Hangi vergiler ev vergileridir? Ev vergileri ne zaman ödenecek? İşte meskeni olan gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve kira gelir vergisi...



Ev vergileri ne zaman ödenecek?

Evi olan gayrimenkul sahiplerinin Vergi Daireleri tarafından cezalandırılmaması için, vergi borçlarını zamanında eksiksiz bir şekilde ödemeleri gerekiyor? Peki, ev vergileri hangileridir? Ev vergileri ne zaman ödenecek, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


2014 Vergi takvimine göre Mart ayında ev vergileri için ödemeler başlıyor. Ev vergilerinden olan emlak vergisi ve kira gelir vergisi için ilk taksitler ödenirken; çevre temizlik vergisi de su faturaları dahilinde ödeniyor.


Emlak vergisinden muaf olmayan gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken vergi oranları şu şekilde:

Gayrimenkul  Normal Yörelerde  Büyükşehir Belediyesi

Binalarda           Binde 2                    Binde 4

Meskenlerde      Binde 1                   Binde 2

Arazilerde          Binde 1                   Binde 2

Arsalarda           Binde 3                   Binde 6


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ilk taksitler 31 Mayıs'ta sona erecek, ikinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Konutlar için çevre temizlik vergisi de su faturalarına yansıtılıyor.


Kira gelir vergisi ise, gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden kişilerin belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde etmeleri halinde alınıyor.


2013 yılında elde edilen mesken kiralamalarında istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelden yüksek kira geliri elde edenlerin beyanname vererek, kira vergisini ödemesi gerekiyor.



Ev vergileri 2014!


Geri Dön