20 / 04 / 2024

Ev vergisi son ödeme tarihi 2013!

Ev vergisi son ödeme tarihi 2013!

Yalnız konut sahibi olan vergi mükellefleri, bu vergiyi "ev vergisi" olarak tanımlıyor. Peki ev vergisi ödemeleri nasıl yapılıyor? Ev vergisi son ödeme tarihi 2013 ne zaman?



Ev vergisi son ödeme tarihi 2013!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkul sahibi olan kimselerin her sene ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergileri iki eşit taksit halinde ödeniyor. Yalnız konut sahibi olan vergi mükellefleri, bu vergiyi "ev vergisi" olarak tanımlıyor.


Peki ev vergisi ödemeler nereye ve nasıl yapılıyor? Ev vergileri için ödemeler gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Vergi borcu bulunan evin bir başka şehirde bulunması durumunda ise ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Bunun yanı sıra, belediyenin "e-belediye" sistemini kullanması durumunda; söz konusu vergi borcu internet üzerinden ödenebiliyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen ev vergisi için ilk taksitler en son 31 Mayıs tarihinde ödedi. Peki ikinci taksitler için ev vergisi son ödeme tarihi 2013 ne zaman diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ev vergisi ikinci taksitleri Kasım ayı içerisinde ödeniyor. 2013 yılı vergi takvimine göre Ev vergisi son ödeme tarihi 2 Aralık 2013 olarak belirlendi.


Ev vergisi oranları:

Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6


Ev vergisi beyannamesi!
Ev vergisi nereye ödenir?



Geri Dön