25 / 04 / 2024

Eva Gayrimenkul lisanslı şirketler arasına girdi

Eva Gayrimenkul lisanslı şirketler arasına girdi

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., 23 Mart 2009 tarihi itibarı ile  Sermaye Piyasası Kurulu'nun Lisanslı Değerleme Şirketleri listesine alındı



ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi bulunan EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., ayrıca sektöründe ilk ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikasına sahip olma özelliğini de taşıyor. Gücünü ve tecrübesini çalışanlarının bugüne kadar yaptığı binlerce gayrimenkulün değerleme  tecrübesinden alan şirketin personelinin büyük bir kısmı lisanslı değerleme uzmanlarından oluşuyor. EVA Gayrimenkul;  konut projeleri, alışveriş merkezleri, arsalar, sanayi tesisleri, turistik tesisler, liman-tersane gibi varlıklara değer takdiri yapıyor, gayrimenkul yatırımlarının yatırım performansının değerlemesi, şirket bilanço aktiflerinde yer alan gayrimenkullerin, makine parkı ve üretim hatlarının değerlemesi hizmetleri veriyor. Bunların yanında şirket; finansal kurumlar için inşaat ilerleme raporları, yerli ve yabancı yatırımcılar için  en iyi kullanım etütleri ve fizibilite çalışmaları yapıyor,  gayrimenkullerin mülkiyete yönelik mevcut durum tespiti hizmetleri vermekte, gayrimenkule sektörüne  yönelik pazar ve sektör araştırmaları çalışmalarında da bulunuyor.



Sermaye Piyasalarındaki küçük yatırımcıyı korumak amacı ile gayrimenkul ve makine gibi sabit kıymetlerin objektif kriterlere göre analiz edilmesi gerekliliği  “değerleme standartlarının“ son yıllarda gelişmesini sağladı. Ülkemizde bu konuda düzenleyici kurum Sermaye Piyasası Kurulu olup, günümüzde şirketlerin ve uzmanların lisanslama faaliyetleri kurul tarafından düzenleniyor.  Bu gelişmeler sayesinde ülkemizdeki değerleme sektörü son 7 yıldır dünya standartlarına hızla yaklaşıyor.


Geri Dön