18 / 04 / 2024

Eva Gayrimenkul Torbalı emlak fiyatlarını değerlendirdi!

Eva Gayrimenkul Torbalı emlak fiyatlarını değerlendirdi!

İlçedeki inşaat patlaması artık emlak uzmanlarınca araştırmaya değer duruma geldi. Torbalı'da fiyatların adeta MR'ını çeken Eva Gayrimenkul'un elde ettiği rakamlar İzmir'in lüks semtleri ile yarışır hale geldiğini gösteriyor.



SON 10 yılda adeta ııışaal patlamasının yaşandığı Torbalı daki baş döndürücü yükseliş, başta  İzmir  olmak üzere Ege bölgesinde de istatistiklere yansımış durumda. İlçedeki dikkat çekici değişim, emlak uzmanlarınca araştırmaya değer bir duruma geldi. 

İlçedeki emlak piyasası ile ilgili son araştırmayı EVA Gayrimenkul IX-ğerleme Danışmanlık A Ş yaptı. Araştırma önceki gün yayınlandı.

 

Torbalı'nın İzmir'e 45 km u/unluğunda çift hatlı demiryolu ile bağlı olması, karayollarına olan bağlantıları. Adnan Menderes Havaalanı ve lige Serbest Bölgesi ne yakınlığıyla İzmir'in en önemli ve büyük sanayi merkezi olduğunu söyleyen EVA Gayrimenkul İzmir Şube Bölge Müdürü Fili/ Akkaya; "Ulaşım konusundaki bu avantajlar ilçeyi gerçekten çok önemli bir noktaya taşıdı Alfemo. Merinos. JTI gibi firmaların Torbalı'da fabrikası bulunurken: Tukaş. Opel. Chevrolet. Dr Oetker ve Phılsa da ilçeye merkezlerini taşıdı. 

Son olarak Menderes Aliağa IZBAN hattının Torbalı'ya kadar uzatılması için 2011 yılında çalışmaların başlatılmasıyla birlikte bölge sadece sanayide değil, gayrimenkulde de yükselişe geçti Son dönemde bölgede konut gelişiminde ve emlak fiyatlarında yükseliş görülmeye başlandı" şeklinde konuştu. 


İZBAN FİYATLARI ARTTIRDI 

Konut stokunun yoğunluklu olarak Ayrancılar Mahallesi ve ilçe merkezinde görüldüğünü ve buralardaki yapıların genellikle 4-5 katlı apartmanlar olduğunu belirten Akkaya: "2011 yılında çalışmalarına başlanan ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan İZBAN banliyö hattının Torbalı ilçe merkezine kadar gelecek olması özellikle ilçe merkezinde son donemde m2 birim fiyatlarını arttırdı"' dedi. İlçe merkezinde 2012 yılı içerisinde yeni inşa edilmiş meskenler için birim m2 fiyatlarının 950I 100TL/m2 seviyelerinde.eski konutlarda ise 750-950TL/m2 seviyelerinde seyrettiğini söyleyen Akkaya; "Bu rakamlar 2013 yılında yeni inşa edilen daireler için 1.1001.250TL m2 seviyelerine, eski konutlar için ise 850-1.000TL/m2 seviyelerine yükseldi. 2014'de ise değerler yeni konutlarda 1.1001.500TL seviyesine kadar yükseldi. Tüm bu fiyat yükselişinde daha önce de belirttiğimiz gibi yakın zamanda faaliyete geçecek olan İZBAN banliyösünün ciddi etkisi var" şeklinde konuştu. 

Akkaya. ilçede müstakil ve eski konut stokunun daha çok görüldüğü bölgelerin ise. Kuşçubunın. Pamukyazı. Subaşı ve çevre mahalleler olduğunu belirtti. 


İMAR PROBLEMİ VAR İlçenin sanayi alanlarında imar problemleri bulunduğunu söyley en Akkaya bu alanlardaki birim m2 fiyatları ile ilgili olarak: "Pancar OSB içerisinde 2013 yılı içerisinde m2 birim değerleri 100-120TL seviyesinde iken. 2014 yılı 2.çeyrek döneminde 15730 TL seviyesine yükseldi. 3. Çeyrek döneminde ise. OSB yönetimi tarafından belirlenen peşin satış m2 birini değeri 173.25TL'ye çıktı Kısmen imar sıkıntılarının yaşandığı Pancar yolu üzerinde yer alan sanayi imarlı arsaların konumuna göre m2 birim değerleri N)TL ile 100TL arasında değişiyor. Pancar yolu üzerinde yer alan bölgelerde görülen benzer sıkıntılara sahip Kuşçuburun Mahallesi çevresinde. 2013 yılında 100-110TL olan birim m2 fıvatlan 2014 yılında 110-130 TL civarına yükseldi Torbalı yakın çevresi olarak nitelendirilen bölge genelinde imar koşullarına ve konumuna göre ııı2 birim değerleri 100-150TL arasında değişirken, ana yol üzerinde bu rakamlar 250TL civarlarına kadar çıkmakta. Sanayi yapılaşmasının görüldüğü bir diğer bölge olan Subaşı Mahallesi genelinde 2 birim değerlen 00-70TL civarında olup. ana yol üzerinde rakamlar IOOTL/m2 seviyesine kadar yükselmekte" şeklinde konuştu. 


Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön