20 / 04 / 2024

Evde elektrikli süpürgenin yerine merkezi sistem!

Evde elektrikli süpürgenin yerine merkezi sistem!

Kayseri merkezli Kay-Tech şirketinin Avustralya'dan ithal ederek piyasaya sunduğu 'merkezi süpürge makinesi', balkona ya da evin kullanılmayan bir bölümüne yerleştiriliyor, ardından hortumu duvardaki prize takılarak temizlik gerçekleştiriliyor...



 

Evde temizlik yaparken yanımızda sürüklemek zorunda olduğumuz elektrikli süpürgenin tahtı sallanıyor.

Merkezi süpürge sistemi, klasik süpürgelerdeki gibi ana makinenin taşıma zorunluluğunu, ayağa dolanma ve sağa sola çarpma ihtimalini bertaraf ediyor. Özel donanımlı vakum sistemi sayesinde vakum motoru klasik elektrik süpürgelerine göre daha fazla vakum sağlıyor. 9 mt veya 12 mt uzunluğundaki hortumu, teleskopik borusu ve ek priz çözümü ile mekan içinde her noktaya rahatlıkla ulaşıyor. Özellikle astım, alerji ve bronşit hastalarının bulunduğu mekanlarda klasik elektrik süpürgelerinin ortama yaydığı pis kokulu ve tozlu havayı solumaktan kaynaklanan rahatsızlıkları ortadan kaldırıyor.

Ürünü Avustralya'dan ithal edip piyasaya sürdüklerini söyleyen Kay-Tech Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kaya, 'Özellikle çocuklu aileler, zamanlarını iyi değerlendirebilmek ve ortamın hijyen standartlarının yükseltilmek için merkezi süpürge sistemine rağbet gösteriyor.' dedi. şžu ana kadar Kayseri, Konya, Adana, Ankara, Antalya, İzmir, İstanbul, Samsun, Zonguldak, Niğde, Nevşehir ve Muğla illerinde 2 binin üzerinde dairede ve 500 villada merkezi süpürge sistemini kurduklarını söyleyen Kaya, 'Bu bayilerimiz diğer illerde de uygulama yapıyor. Aileler bu konforu keşfedince hızla yaygınlaşmaya başladı. Yurtdışında da Vizyon67 Bina Otomasyonları ve Güvenlik Sistemleri firmasına Irak bayiliğini verdik. O bölgede de müşterilerin beğeneceğine inanıyorum.' dedi. PVK Grup bünyesinde faaliyet gösteren Vizyon67 Bina Otomasyonları ve Güvenlik Sistemleri şirketinin Karadeniz Bölgesi'nde yaptığı çalışmalar da bu ürünün çok çabuk benimsendiğine işaret ediyor. Yaklaşık 50 villa ve binada bu sistemin uygulandığını belirten firma ortaklarından Umut Ocaktan, 'Bu sistem apartman dairelerinin yanında, villa, müstakil ev, çok katlı mekan, site, toplu konut, spor kompleksi, anaokulu, kreş, yurt binaları, otel, sinema, restoran, mağaza, hastane, alışveriş merkezi gibi temiz ortamın sürekli sağlanması gerektiği yerlerde de tercih edilmeye başlandı.' dedi. Ürünün fiyatı ise 2 bin ile 3 bin dolar arasında değişiyor.

ZAMAN

 


Geri Dön