28 / 03 / 2024

Eve haciz gelme süresi!

Eve haciz gelme süresi!

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. Peki, eve haciz gelme süresi nedir?



Eve haciz gelme süresi!

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı hukuki işleme icra takibi deniyor. 


İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılması işlemine haciz deniyor.  Alacaklının talebi olursa eşyalarınız evinizden alınarak yediemin depolarına götürülebiliyor veya size yediemin olarak bırakılabiliyor.


Haciz sırasında alacaklı veya vekili isterse hazır bulunabiliyor. Haciz işlemi sırasında icra memuru beyan ve taleplerinizi haciz zaptına yazmakla yükümlü oluyor. Haciz tutanağını dikkatle okuyunuz, okumadan imzalamayınız. Talepleriniz yazılmaz ise bu hususu yazarak zaptı imzalayabilir veya imzalamaktan çekinebilirsiniz.


Alacaklı olan kişi borcunun tahsili için İcra Memurluğuna başvuru yapması gerekiyor. Başvurusu alınan kişinin borçlu olduğu kişiye tebligat gönderiliyor. Tebligatı alan borçlu bu duruma itiraz etmek isterse 7 gün içinde ititraz edbiliyor. Aksi halde 3 gün içinde haciz işlemlerine başlanıyor.


Haciz memuru eve katipleri yolluyor ya da isterse kendi de gidebiliyor. Borçlu kimse evde yoksa haciz gıyabında yapılıyor. Haczolunacak mallar başka yerde ise haciz yapılmasını malların bulunduğu yerin icra dairesine hemen yazıyor. 


Eve haciz hangi durumlarda gelir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön