19 / 04 / 2024

'Evim yok' diyen Halis Toprak'ın Nice'de 10 dairesi var

'Evim yok' diyen Halis Toprak'ın Nice'de 10 dairesi var

TMSF'nin şirketlerine el koymasının ardından “Evim bile yok” diyen Halis Toprak'ın balayı yaptığı Nice'de 10 dairesi var



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) bütün şirketlerine el koymasının ardından, “5 kuruşum yok. Sadece 800 TL emekli aylığım var. Evim bile yok. Lice'de 54 konut yaptırmıştım. Verirlerse birinde otururum” diyen Halis Toprak'ın, Fransa'nın Nice ve Cannes kentlerinde milyon dolarlık daireleri olduğu ortaya çıktı. Halis Ağa'nın, 17 yaşındaki eşi Nazlıcan Toprak ile birlikte Fransa'nın Nice kentine balayına gitmesinden şüphelenen TMSF uzmanları, Fransa'da bir ön araştırma yaptı.

TMSF DAİRELERİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Yapılan araştırmada, “5 kuruşum yok” diyen Halis Ağa'nın, Fransa'nın Nice ve Cannes kentlerinde yaklaşık 10 dairesinin olduğu bilgisine ulaştı. Bu bilgi henüz tapu kayıtlarından doğrulanmadı. Ancak, her iki kentte de Ağa'nın değeri milyon dolarla ifade edilen en az iki dairesinin olduğu tespit edildi. TMSF ekipleri, şimdi Halis Ağa'nın Fransa'daki dairelerinin peşine düştü. TMSF, Fransa makamları ile görüşerek Ağa'nın Fransa'daki dairelerine el koymayı planlıyor.

Halis Toprak'ın daha önce de, Londra'da malikanesi olduğu tespit edilmiş, TMSF'nin baskıları sonucu Halis Ağa malikanesini 50 milyon sterline satmak zorunda kalmıştı. Halis Ağa'nın Fransa'nın gözde kentlerindeki milyon dolarlık daireleri, TMSF kulislerinde “Ağa Lice'ye değil Nice'ye yatırım yapmış” yorumlarına neden oldu.
Hüseyin ÖZAY/Star


Geri Dön