20 / 04 / 2024

Evime haciz geldi ne yapmalıyım?

Evime haciz geldi ne yapmalıyım?

Haciz ile borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konuluyor. Peki, evime haciz geldi ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı..



Evime haciz geldi ne yapmalıyım?

Borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması için yapılan işlemler, haciz işlemleri olarak karşımıza çıkıyor.


Kanunen, Borçlunun haline münasip evi haczedilemeyecek mallar arasında yer alıyor. Bir meskenin borçlunun haline uygun olup olmadığı adı geçenin haciz anındaki sosyal durumuna ve borçlu ile ailesinin ihtiyaçlarına göre belirleniyor.


Peki, "Evime haciz geldi ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bu durumda hacze itiraz edebilir, bu evin halinize münasip bir ev olduğunu beyan edebilirsiniz.


İtiraz etmek istiyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine müracaat etmesi gerekiyor.


İtiraz, takibi yapan icra dairesinden başka bir icra dairesine yapıldığı takdirde bu daire gereken masrafı itirazla birlikte alarak itirazı derhal yetkili icra dairesine gönderir; alınmayan masraftan memur şahsen sorumlu oluyor.


Haciz satış isteme süresi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön