26 / 04 / 2024

Evin kalbi yemek odası, ikinci planda kalıyor!

Evin kalbi yemek odası, ikinci planda kalıyor!

Salonun en can alıcı kısmı olmalı aslında yemek bölümü. Ama nedense genel anlayış salonda televizyon odaklı bir sistem kurmak olduğu için yemek odası hep ikinci planda kalıyor.



Dekorasyona başlarken yemek masasının nereye konulacağına dair hep tartışmalar yaşanır. Aslında bunun basit bir yöntemi var. Yemek bölümünü, salonun kapıya yakın kısmına, mutfağa yakın tarafına yerleştirmek esas alınır. İnsanın elinde yemekle kat ettiği mesafenin minimum olması esas alınmalı. Ama yine de bütün salonu kat edip yemek bölümüne öyle ulaşmak zorunda kalınan salon şekilleri de görüyoruz. Onlar da bir süre sonra doğru yolu bulacaklardır elbet. 


-Mümkünse yemek masanızı pencereden gün ışığı alacak bir yere yerleştirebilirseniz gündüz aydınlatmak zorunda kalmazsınız. 


-Yemek masasının bulunduğu bölümü salonun diğer yerlerinden biraz farklılaşacak şekilde değişik bir renge boyayabilir ya da desenli bir duvar kağıdı ile renklendirebilirsiniz. 


-Çok klişe bir görüntüye sebep olduğu için artık yemek bölümlerinde dresuvar üstü ayna uygulaması yerine şık bir tablo tercih edebilirsiniz. 


-Küçük ve kare ya da yuvarlak bir masa için tek bir aydınlatma yeterli olacaktır ama uzun bir yemek masanız varsa her noktasının iyi aydınlanması için tek bir avize yerine ince uzun, masanın her noktasını aynı derecede aydınlatabilen bir tasarım tercih edin. 


-Yemek odasındaki büfe ve dresuvarların yerden biraz yüksek olmasının, alt rafların kullanışlılığı açısından önemli olduğunu unutmayın. 


-Herkesin sofradaki her şeye eşit uzaklıkta olmasını sağlaması açısından yuvarlak masa çok önemli. Eğer mümkünse yuvarlak ve büyüdüğünde oval olabilen masalardan alırsanız bunu sağlamış olursunuz. 


-Cam yemek masası ve sehpalar, şık ve ferah bir görüntü sağlamalarına rağmen çok toz tuttuğu için kullanışsız oluyor. 


-Camlı büfe ve vitrinlerin yeri ayrı ama kapaklı, içindekilerin görünmeyeceği bir dolap ya da büfenin de çok önemli olduğunu belirtmek gerek. 


-Uzun ve dikdörtgen yemek masalarında sandalyeleri seçerken iki tanesini kolçaklı olanlardan tercih ederseniz masanın iki başında kullanarak farklı bir şıklık sağlayabilirsiniz. 


MAVİ İŞTAH KAPATIR


Çok yemekten çekinenler, obeziteye meyilli aileler için mavi tonlarının iştah kesici etkisi olduğunu belirtmeden geçmeyeyim. Uzun saatler yemek masasında keyifli sohbetler eşliğinde vakit geçirmeye meraklı olanlar için de toprak tonları ve bordonun uygun olduğu söyleniyor. Yemek odanızın bir duvarına bu tonlarda bir duvar kağıdı kaplatabilirsiniz.


TREND


Aşk anahtarı

Viko, aşıklar şehri Paris'i ve aşkı çağrıştıran elektrik anahtarları tasarlamış. Renkli ve modern evler için eğlenceli bir seçenek olabilir.


YENİLİK


Sevgililere özel koltuk

Vivense Sevgililer Günü'nü evinde geçirmek isteyenler için iki kişilik "Loveseat" kanepeyi tasarladı.



Yasemin SAVCI/Sabah 


Geri Dön