18 / 04 / 2024

Evini satanlar emlak vergisi öder mi?

Evini satanlar emlak vergisi öder mi?

Evin satıldığı sene emlak vergisini kim öder? Evini satanlar sattıkları yıl emlak vergisi öder mi? İşte emlak vergisi ile ilgili merak edilen soruların yanıtı bu haberde...



Evini satanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi kapsamında merak edilen hususlar arasında yeni satılan evin emlak vergisini kimin ödeyeceği, yeni ev sahibinin vergi mükellefiyetinin ne zaman başlayacağı gibi sorular bulunuyor.


Peki evini satanlar emlak vergisi öder mi? Evini satanlar emlak vergisi öder mi? Evi yeni satın alanların mükellefiyeti ne zaman başlayacak, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


2014 yılında evini satanlar; o gayrimenkulü hangi ayda sattıkları dikkate alınmaksızın, sattıkları gayrimenkulün 2014 yılına ait emlak vergisinin tamamını ödemeleri gerekiyor.


2014 yılı içinde satılan gayrimenkul ile ilgili belediyeye bir dilekçe ile başvurarak, gayrimenkullerini sattıklarını bildirmeleri gerekiyor. Böylece sonraki senelerin vergi mükellefiyet kaydı silinmiş oluyor.


2014 emlak vergisi ödeme zamanları:

1. taksit zamanı: Mart, Nisan ve Mayıs ayları

2. taksit zamanı: Kasım ayı


2014 emlak vergisi ödeme yeri:

Emlak vergisi için ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


2014 emlak vergisi oranları:

Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Emlak vergisi yeni ev muafiyeti!


Geri Dön