18 / 04 / 2024

Evlenecek çiftlere beyaz eşyada ÖTV ve KDV İndirimi

Evlenecek çiftlere beyaz eşyada ÖTV ve KDV İndirimi

 Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla, mobilyadaki yüzde 10'luk KDV indirimi 3 ay daha sürecek. Beyaz eşya da ise yüzde 6.7'den sıfıra indirilen ÖTV oranları yüzde 2 olarak devam edecek.



ÖTV ve KDV indirimlerinin devam etmesini firmalar kadar sabırsızlıkla bekleyen damat ve gelin adayları,
evlilik alışverişinin önemli bölümünü oluşturan beyaz eşya ve mobilyayı yaz aylarında da ucuza alabilecek. İç talebi canlandırmak, üretimde devamlılığı sağlamak adına Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla, mobilyadaki yüzde
10'luk KDV indirimi 3 ay daha sürecek. Beyaz eşya da ise yüzde 6.7'den sıfıra indirilen ÖTV oranları yüzde 2 olarak devam edecek. Özellikle mobilya sektöründeki indirim, sektör temsilcileri tarafından sevinçle karşılandı. Mobilya satışlarının önemli çoğunluğunun yaz aylarında olması nedeniyle indirimin firmalara olumlu yansıyacağı bildirildi. Mobilyada indirimin sürmesi ve beyaz eşyada düşürülerek devam etmesi, sektör temsilcileri kadar bu kararı sabırsızlıkla bekleyen evlenecek çiftleri de mutlu etti. Özellikle damat adayları, evlilik alışverişlerinde maliyetin önemli bölümünü oluşturan mobilya ve beyaz eşyada indirimin devam edeceği yönündeki açıklaması ile derin bir nefes aldı. Hububattan meyve ve sebzeye kadar tarımda hasadın hızlandığı yaz aylarında evlenmeyi planlayan çiftlerin düğünü, indirimler sayesinde daha ucuza mal olacak. Anadolu kültürüne göre alışverişlerin büyük bölümünü yüklenen damat adayları, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe, yemek ve oturma grupları gibi eşyalar için daha az ödeyecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

"HÜKÜMET ADETA ÇİFTLERİN SESİNİ DUYDU"
Beyaz eşyadan alınan ÖTV'nin 6,7 yerine yüzde 2'ye alınması ve firmaların yaz dönemine yönelik olarak yaptığı kampanyalar sayesinde çiftler, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, bulaşık makinesi, fırın gibi ihtiyaçlarını yüzde 20'yi geçen fiyat düşüşüyle alabilecek. Mobilyada ise KDV'nin yüzde 18 yerine yüzde 8 olması dolayısıyla çiftler, 5 bin TL'yi bulacak alışverişlerinde 500 TL daha az ödeyecek. Firmaların yaptığı kampanyalarla bu indirim 1000 TL'ye kadar ulaşabilecek. İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil, Türkiye'de düğün sezonunun, genellikle haziran ortalarında başladığını ve eylüle kadar sürdüğünü söyledi. Mobilya ve beyaz eşya satışlarının düğün sezonunda tavan yaptığını dile getiren İdil, "Çiftler de sabırsızlıkla bekliyordu ve bu beklenti boşa çıkmadı. Hükümet, adeta çiftlerin sesini duydu. İndirim ile çeyiz satışlarının artmasını bekliyoruz. İndirimler, ertelenmesi planlanan düğünleri bile öne çekebilir" dedi. İdil, yaz aylarında eşyasını yenilemek isteyenler için de indirimin fırsat olacağını vurgulayarak, mobilya sektörünün yazı dolu dolu geçireceğini kaydetti.
AA


Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Evlenecek çiftlere müjde!
İndirimlerin devam etmesi haberini şirketler kadar büyük bir sabırsızlıkla bekleyen gelin ve damat adayları beyaz eşya ve mobilyayı yaz ayları boyunca indirimli alabilecek

ÖTV ve KDV indirimlerinin devam etmesini firmalar kadar sabırsızlıkla bekleyen damat ve gelin adayları, evlilik alışverişinin önemli bölümünü oluşturan beyaz eşya ve mobilyayı yaz aylarında da ucuza alabilecek. İç talebi canlandırmak, üretimde devamlılığı sağlamak adına Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla, mobilyadaki yüzde 10'luk KDV indirimi 3 ay daha sürecek. Beyaz eşyada ise yüzde 6.7'den sıfıra indirilen ÖTV oranları yüzde 2 olarak devam edecek. Özellikle mobilya sektöründeki indirim, sektör temsilcileri tarafından sevinçle karşılandı. Mobilya satışlarının önemli çoğunluğunun yaz aylarında olması nedeniyle indirimin firmalara olumlu yansıyacağı bildirildi.

YÜZDE 20 İNDİRİM
Beyaz eşyadan alınan ÖTV'nin 6,7 yerine yüzde 2'ye alınması ve yaz dönemine yönelik yapılan kampanyalar sayesinde çiftler, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, bulaşık makinesi, fırın gibi ihtiyaçlarını yüzde 20'yi geçen fiyat düşüşüyle alabilecek. Mobilyada ise KDV'nin yüzde 18 yerine yüzde 8 olması dolayısıyla çiftler, 5 bin TL'yi bulacak alışverişlerinde 500 TL daha az ödeyecek. Firmaların yaptığı kampanyalarla bu indirim bin TL'ye kadar ulaşabilecek.
Yeni Şafak


Geri Dön