19 / 04 / 2024

Evler için değişik dekorasyon önerileri!

Evler için değişik dekorasyon önerileri!

Sıradan olan ne kadar sıkıcıysa, sürprizli olan da o kadar heyecan verici bir etki yaratıyor. Evinizi her sabah uyandığınızda sizi bile şaşırtacak bir hale getirebilirsiniz. Birinin evine ilk kez gideceğiniz zaman siz de neyle karşılaşacağınızı merak ediy



Sıradan olan ne kadar sıkıcıysa, sürprizli olan da o kadar heyecan verici bir etki yaratıyor. Evinizi her sabah uyandığınızda sizi bile şaşırtacak bir hale getirebilirsiniz. Birinin evine ilk kez gideceğiniz zaman siz de neyle karşılaşacağınızı merak ediyor musunuz?


Ben elimde olmadan, biraz da mesleki deformasyon sebebiyle, gözümün önüne ister istemez bir ev modeli getiriyorum yeni tanıştığım insanlarla ilgili. Sohbetler, genel hal, tavır, giyim tarzı, yeme alışkanlıkları gibi bazı özellikleri birleştirip herkese bir ev yakıştırıyorum zihnimde. Tahmin edilmesi güç ve saçma ayrıntılar da ekleyebiliyorum bazen ve genellikle de doğru çıkıyor tahminlerim. İşin tuhaf tarafı dekorasyonu, özellikle de sandalye modelini üç aşağı beş yukarı tutturuyorum, benim hayalimde yarattığım örneğe çok yakın bir şey çıkıyor genellikle. Bazen de çok şaşırıyorum, hiç beklemediğim bir görüntü beni tersyüz ediyor. Ve nadiren şaşırdığım o anlarda gerçekten mutlu oluyorum. Yeni bir şey keşfetmenin heyecanı sarıyor içimi. Beklenmedik, beni şaşırtabilen detaylara sahip evin sahibi de gözümde bambaşka bir noktaya taşınıyor. Evinizi çok basmakalıp bazı ayrıntılardan uzak, özgün bir şekilde dekore ederek, misafirlerinizi şaşırtmak için birkaç ayrıntıyı göz önünde bulundurabilirsiniz: 


-Yeniliklerden korkmayın. Çok pahalı eşyalar almadığınız sürece her zaman değişiklik yapabileceğiniz fikrini hep aklınızda tutun. Sıkıldığınızda kolaylıkla değiştirebileceğiniz düşüncesiyle renk konusunda cesur olun. 

-Dekorasyonda renk kullanımı illa duvarların renklendirilmesi anlamına da gelmemeli. Aksesuvarlarla da eve renk katmak mümkün. 

-Evi sürprizli hale getirmenin en kolay yolu evin ihtiyacı olan rengi kullanabilmek. Cesur renklerle küçük küçük başlayıp büyük bir fark yaratabilirsiniz. - Evinizi diğer insanların evinden farklı, basmakalıp kurallardan bağımsız dekore edilmiş, sürprizli bir mekana dönüştürmeniz çok kolay. Yalnızca birkaç değişiklikle özgün bir eve sahip olabilirsiniz. 

-Duvar kağıdı, evde en kolay değişiklik yapma yöntemi. Pratik, kokusuz, uygulaması kolay, çok radikal bir değişikliğe bile imkan verecek derecede renk ve desen çeşitliliğine sahip. Beklenmedik desenlerle evinize neşe katabilir, doğayı evinize getirebilir ya da geometrik tasarımlarla optik illüzyonlar yaratabilirsiniz. 

-Yemek masasının etrafındaki her bir sandalyeyi dekorasyonunuza uygun, aynı kumaş serisinin farklı renkleriyle kaplatabilirsiniz. İki günde bir sandalyelerin yerini değiştirmek evinize hareket katacaktır. 

-Bir evi gösteren duvarlar olsa da aslında tavanları da göz ardı etmemek gerek. Ne yazık ki artık yeni yapılan evlerde yüksek tavana rastlamak pek mümkün değil ama yine de tavandaki farklı uygulamaların ciddi fark yarattığını unutmamak gerek. 

-Düzenini sık sık değiştirebileceğiniz güzel bir kitaplık ve raf sistemi, salonunuzun en büyük hazinesidir. Küçük objelerle renklendirip, kitaplarınızla ruhunuzu evinize yansıtabilirsiniz. Modüler, farklı derinliklere ve yüksekliklere sahip parçaları bulunan kitaplık tasarımları, mekana hareket katacaktır.  Aksesuvarlar, evin tarzını ortaya çıkaran, ev sahibinin hayata bakışını ve karakterini ortaya koyan detaylar. Bu yüzden seyahatlerden topladığınız, küçüklüğünüzden kalan ve sizin için önemi olan anılardan oluşan detayları bir kurgu dahilinde dekorasyona dahil edebilir ve böylece misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. 

-Gün ışığı, doğal olarak eve giren o harika ışık, bir evin en değerli hazinesi; bu kesin. Ama yoksa da alternatif ışık kaynaklarıyla evinizde farklı ışıklandırılmış, güzel alanlar yaratabilirsiniz. 

-Bütün iç mimar ve tasarımcıların hemfikir olduğu bir konu da konforun aslında her türlü stil endişesinin üstünde tutulması gerektiği. Tarzınız ne olursa olsun evinizin yaşanabilir, rahat edilebilir bir yer olması çok önemli. Her şeyin olabildiğince rahat olduğu ve insanların kendilerini evlerinde gibi hissederek şaşırdıkları bir ortam sağlayabilirsiniz. 


Yasemin Savcı-Sabah


Geri Dön