19 / 04 / 2024

Evlerdeki feng Shui hayatımızı değiştirecek güçte!

Evlerdeki feng Shui hayatımızı değiştirecek güçte!

İçmimar ve Feng Shui Uzmanı Funda Ceyhan, dekorasyon ve Feng Shui hakkındaki engin bilgi ve tecrübesini bizlerle paylaşıyor. Ev ve işyerinde mutlu, huzurlu, kazançlı olmanın ve en önemlisi de sağlığı yakalamanın yolları artık bu sayfada



Feng Shui, bir yaşam felsefesidir. Toprağın enerjisinin yaşam kurmaya elverişli olan bölümlerini seçmek için yöntemleri vardır. Aynı zamanda seçilmiş ve yerleşilmiş olan yer ile yaşayanları da uyumlar. Bunu yaparken, bin yıllardır olduğu gibi kendi çağının eşyalarını kullanır. Uyku, beslenme, sağlıkla büyüme, üretmek gibi temaların en iyi şekilde yaşanabileceği alanları seçmekte kullanılır. Güncel yaşamın sanal yapısının içinde, geçmişin elle tutulamayan bu yöntemi bugün artık gerçek değerini görmeye başladı. çünkü dünyayı öylesine kirlettik ki! şžimdi içinden nasıl çıkacağımızı bilemiyoruz.
Oysa elimizde çok değerli bilgiler var. Feng Shui bu konuda bize yardımcı olacak. Her hafta sizlerle Feng Shui'nin inceliklerini paylaşmak için bu köşede bazı önerilerim olacak. Feng Shui ile misafiriniz olacağım.

Feng Shui hayallerimizi gerçekleştirebilir mi  

'Feng Shui'yi 5 yaşında bir çocuğa anlatmak isteseydin nasıl anlatırdın' diye sordu bir dostum. Düşünmeye başladıkça, Feng Shui kitaplarını okuyan ve aklı iyiden iyiye karışan meraklılar gibi, zihnimden pek çok şeyi atmaya başladım. 5 yaşındaki minik adama bir isim verdim. Adını Can koydum. Can'ın 'Feng Shui nedir' diye sormuş olduğunu ve meraklı gözlerle bana baktığını düşünerek cevaplar aramaya koyuldum. Esas zor olan öğretilmiş, öğrenilmiş değerlerin arasından en basitlerini bulup seçmekti.
Feng Shui; çevre enerjilerini dikkate alarak, mutlu, sağlıklı ve huzurlu kalarak yaşayabilmek için düzenlenmiş mekanlar yaratabilme sanatıdır diyecek oldum. Sonra zihnimdeki Can, bana daha anlaşılmaz gözlerle bakmaya devam edince, enerjilerden ve mekanlardan da sıyrılmak lazım diye düşündüm.
Sevgili Can dedim; şimdi kış ve dışarıda soğuk var. Evde olmak için şu an sebeplerimiz var. Isınmak istiyoruz. Sıcak yatağımızda uyumak. Yazın sokaklara çıkıyor olsak bile evlerimize dönmek ve içinde yaşarken mutlu olmak, sevdiklerimiz ile olmak istiyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı gidermek için yaşayacağımız yerlerde bazı yaşamsal şartlar gerekli. Rahat uyku, güzel yemek, sağlıklı bir yaşam... Feng Shui bize sağlık, huzur, kazanç, bereket, başarı getirecek enerjilerin evlerimizde ve işyerlerimizde yaratılmasını sağlayan bir dekorasyon yöntemidir diye devam edince, anlamaya başlar gibi oldu. şžimdi bir şeyleri anlatmak daha kolay...
Sözü şimdi size çeviriyorum. Can'lara sahip anneler, babalar ya da eskiden Can olanlar için anlatma zamanı. Hepimiz Can gibi birer çocuktuk. şžimdi hayatın gerçekler ile ağır basan yüzünde, bir çocuk gibi gülümsemeye ve kaybettiklerimizi hatırlamak için mücadele etmeye çalışıyoruz. Ama yine de hepimiz kocaman birer çocuğuz.
Duvarları bilmeden önceki gibi mağaralarda değiliz. Bizi saran çevre değişti. Güvenlik arzularımızı, iştahlarımızı çevreleyen, güncellenmiş mağaralarımız olan evlerimiz için yatırım yapıyoruz. çocukluğumuzun unutulmuşluğu ile egolar şiştikçe, maskeler çoğaldıkça, bunların zararlarını iyileştirecek şeyleri bir çocuğa anlatmak ve saflaştırmak da o kadar zor oluyor. O yüzden, biz kendi Can olmalarımızdan uzaklaştıkça, kendimizi de iyileştirecek şeyleri kabul etmemiz ve yardıma ihtiyacımız olduğunu görmemiz güçleşiyor.
Feng Shui, güncellenmiş mağaralarımızı, bizim iştahlı arzularımıza rağmen, çocukluğumuza ve gerçek bize uyumluyor. Maskelerimizden önceki bize... Hayallerimizi gerçekleştirmek için fırsatları görünür kılıyor. Kendisi hayalleri gerçekleştirmiyor, ancak onu gerçekleştirecek olan bizlere kendimizi hediye ediyor. Yaşam felsefesini, yöntemlerini gösteriyor. Gösterdiği yolda başarı, mutluluk, refah, huzur, kariyer, aşk ve bazen de şöhret var.

DİKKAT FENG SHUİ!

Feng Shui kaplumbağa kabuğundan çıkmamıştır.
Feng Shui uygulamak için mutlaka çin objeleri kullanmak gerekli değildir. çin objesi kullanmazsanız şansınızı yitirmez veya Feng Shui uygulamamış olmazsınız.

Haftanın önerileri
1 - Işık ile dost olun. Evinize ışığı davet edecek tüm uygulamalar enerji açığınızı kapatır. Güneş ışığı en iyi dostunuz olsun. Evin ışıksız, karanlık taraflarını depo, saklama alanları olarak değerlendirin.
2 - Evinizin duvarlarının size söylediklerine kulak asmayın. Evdeki duvarlar zorunluluklar getirir. Yatak veya dolap yeri için sizi zorlar. Her zaman yaptıklarınızın dışına çıkın. Boşlukları farklı değerlendirin. Adı yatak odası diye orayı yatak odası yapmak zorunda değilsiniz.
3 - Yeni bir eve giriyorsanız, eşyalarınızı eve sokmadan önce, bir süre evde vakit geçirin. Yalnız kalın. Kendinize güzel kokulu bir kahve yapın, onu yudumlarken oda oda gezin. Mekanların keyfini çıkarın, hayal kurun. Hayallerinizin gerçekleşmesi için önce onları tanımlayın. Gerekirse kendi kendinize sesli söyleyin. Kulaklarınız da duysun.
4 - Evinizin odalarında gezinirken, hayalini kurduğunuz dekorasyona ait eşyaları koymak istediğiniz yerlerde durun. Onları kullanırken hayal edin. Hissettiğiniz şeyler size yol gösterecektir. İlk 'Hayır'ı ve ilk 'Evet'i o zaman alacaksınız.
5 - Mekanınız az ışık alıyor ise, başta duvarlarınız olmak üzere eşyalarınızın renklerini açık renklerden seçin.
6 - Dokunmaktan hoşnut olacağınız kumaşlara sahip, bedeninizi rahat ettirecek eşyaları tercih edin.
7 - Perdeleriniz değil ama tülleriniz içeri alacağınız ışığın rengini değiştirir. Renkli tüllerin, içerideki eşyaların renkleri üzerinde etkide bulunacağını unutmayın.
8 - Evinize girişte ayakkabılık veya portmanto giremeyecek kadar küçük ise, önceliği eşyaya değil, ferah bir girişe verin. Mobilyaları küçük bir girişe sıkıştırmaktan vazgeçin.
9 - Her boşluğu doldurmayın. Boşluk bırakmak önemlidir. Eşyalarınız arasında mesafeler kalmalıdır. Mekanlarınızı eşya yığınları haline dönüştürmeden önce, gerçekten neye ihtiyacınız var ise onu alın. Satış şekilleri, size takım almayı öneriyor diye, takımlar almak ve ihtiyacınızdan fazlasını eve yığmaktan uzak durun.
10 - Mekanda kırmızı rengi kullanırken dikkatli olun. Renk keskinliği ve frekansı, başta size güzel ve alımlı görünürken, bir süre sonra sizi yoracaktır. Kırmızı az, öz ve yeteri kadar kullanılmalıdır.
11 - Aydınlatmalarınızı seçerken, ışık kaynaklarının yani ampullerinizin gözünüze görünmemesine dikkat edin. Önemli olan bir aydınlık seviyesi yaratmanızdır. Ampul seyretmek değil.
12 - Işıklarınızın aydınlık seviyesini ayarlamak için dimmer tercih edin.
13 - Banyonuzu önemseyin. Kapısını kapalı tutarak yok sayamazsınız. Onlara gereken değeri verecek bir dekorasyon ile şenlendirmelisiniz. Mumlar, resimler gibi detayları ekleyebilirsiniz.
14 - İnce uzun koridorlarınızı yapacağınız kemerler ile bölebilirsiniz. Kemerlere yerleştireceğiniz aydınlatmalar, koridorunuzu aydınlık ve içinden geçilmesi keyifli hale getirecektir.
15 - Eşyalarınızın sayısı çok ise, halılarınızın sayısını azaltın. Yerdeki leke etkisi görsel kirliliğe dönüşmeden, bir tercih yapmalısınız. 16 - Perdelerinizi ve tüllerinizi en son seçin. Aksi halde bir de bakmışsınız, tül ve perdelere göre dekorasyon yapmışsınız.  
17 - Öncelikle eve almak istediğiniz ve en çok sevdiğiniz eşyanın rengine odaklanın. Sonra diğer renkleri tercih edin. Fakat son karar için başa dönün ve tekrar düşünün.
Akşam/FUNDA CEYHAN


Geri Dön