16 / 04 / 2024

Evlerimizdeki ısı yalıtımı!

Evlerimizdeki ısı yalıtımı!

Evlerimizdeki ısı yalıtımı daha az enerji kullanarak ısınmamızı veya serinlememizi ve dolayısıyla çevre kirliliğinin azaltılmasını sağlıyor. Isı yalıtımı ile binalarımızın iç ve dış etkenlerden korunarak ömrünün uzatılması da sağlamış oluyor...




Evlerimizdeki ısı yalıtımı!


Kış aylarında meydana gelen ısı kayıplarını ve yaz aylarında meydana gelen ısı kazançlarını azaltmak için yapılan işlemlere ısı yalıtımı deniyor. Kışın üşümemek için kömür, doğalgaz gibi yakıtlar kullanarak evimizi ısıtıp; yazın ise ısınan evimizi klimalarla soğutmak zorunda kalıyoruz.


Isı yalıtımı, kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltarak daha konforlu ortamlarda yaşamak amacıyla yapılıyor. Bu çerçevede ısı yalıtımı, binaların dışarıya veya garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlerine bakan duvar, çatı, döşeme, cam, doğrama ve tesisatlarına uygulanıyor.


Bir başka deyişle, bina sakinlerinin daha az enerji kullanarak ısınması veya serinlemesi ve dolayısıyla çevre kirliliğinin azaltılmasının sağlanması, binanın iç ve dış etkenlerden korunarak ömrünün uzatılması amacıyla; farklı sıcaklığa sahip yaşam alanları ile çevresi arasındaki ısı geçişini azaltmak için yapılan işlemler ısı yalıtımı olarak isimlendiriliyor.


Evlerimizdeki ısı yalıtımının faydaları!


1- Isınma veya serinleme amacıyla yapılan harcamalardan ortalama %50 tasarruf ederek, kışın daha iyi ısınmaya, yazın ise serin kalmaya imkan sağlıyor.

2- Yakıt tüketimini ve dolayısıyla atık gaz emisyonlarını azaltarak çevre kirliliği ve küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunuyor.

3- Sağlayacağı verimlilikle, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltıyor.

4- Evlerde küflenme, siyah leke ve mantar oluşmasına neden olan terlemeyi önlüyor.

5- Betonun içindeki demirlerin paslanmasını engelleyerek, binanın depreme karşı dayanıklılığını koruyor.

6- Yaşam alanları içersinde dengeli oda sıcaklıkları yaratarak konforlu ve sağlıklı mekanlar oluşturulmasını sağlıyor.



Isı yalıtımının önemi!
Capatect ısı yalıtımı ile binalarda dayanıklılık sağlıyor!
Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği!
Isı yalıtımı enerji tasarrufu için en önemli adım!
Dairelerde en fazla ısı yalıtımı Marmara Bölgesi 'nde yapılıyor!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön