26 / 04 / 2024

Evlilik ve kentsel dönüşüm dopingi!

Evlilik ve kentsel dönüşüm dopingi!

GİDEREK büyüyen inşaat sektörünün mobilya sektörüne de olumlu etki yaptığını kaydeden Tepe Home CEO'su Fırat Türkfiliz, kentsel dönüşüm ve evliliklerin mobilya sektöründe istikrarlı bir büyüme sağladığını söyledi...



GİDEREK büyüyen inşaat sektörünün mobilya sektörüne de olumlu etki yaptığını kaydeden Tepe Home CEO'su Fırat Türkfiliz, kentsel dönüşüm ve evliliklerin mobilya sektöründe istikrarlı bir büyüme sağladığını söyledi. 2015'te büyümenin devam edeceğini anlatan Türkfiliz, sektörü şöyle değerlendirdi: "Mobilya sektörü ülkemizde hızlı büyüyen ve ihracat fazlasıyla cari açığa katkı sağlayan önemli bir sektör. Geçen yıl verilerine göre yılın ilk çeyreğinde yüzde 18'lik büyüme gerçekleşti.


Mobilya sektörü kentsel dönüşüm, turizm, iş merkezi ve konutlarla giderek büyüyen inşaat sektörü ile yıllık 600 binin üzerinde evlilik gibi dinamiklerle birlikte istikrarlı bü büyüme seyir ediyor. Ayrıca kısalan mobilya yenileme süreleri, şehirleşme, çekirdek aileye geçiş, kişi başı gelir ve refah seviyesinin artışı, giderek artan eğitimli nüfus, mobilyada markanın ön plana çıkması da sektörün gelişiminin nedenleri arasında yer alıyor. 2014 yılında ertelenen mobilya alımlarının 2015'te saüşa döneceği düşüncesindeyiz." 


Hürriyet  Ankara  Ek 


Geri Dön