24 / 04 / 2024

Evora İstanbul kazan-kazan modeli Anadolu'ya yayılıyor!

Evora İstanbul kazan-kazan modeli Anadolu'ya yayılıyor!

İstanbul’da 1’e 3 kazandıran Evora İstanbul projesini Denizli’ye taşıyacaklarını açıklayan Teknik Yapı Başkanı Durbakayım, kazan-kazan modelini Anadolu’ya yayacaklarını söyledi.



Teknik Yapı, Emlak Konut ile yaptığı ‘arsa satışı karşılığı gelir paylaşım’ modeli kapsamında İstanbul dışında Anadolu’ya ilk kez Denizli’den açılıyor.  İstanbul’da 1’e 3 kazandıran Evora İstanbul projesini Denizli’ye taşıyacaklarını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Denizli’de 115 dönüm arazide 600 milyon lira değerinde bir projeye imza atacaklarını söyledi. Projede satışlara 2016 başında başlanacak.


Nazmi Durbakayım, Tuzla projelerinin başlangıçta proje değerinin 1 milyar lira civarında olduğunu bugün ise 3 milyar liraya yükseldiğini söyleyerek “Projeden ev alanlar 1’e 3 kazandı. Denizli’de de benzer bir tablo bekliyoruz” diye konuştu. Nazmi Durbakayım, İstanbul’daki projelerinde evlerin yüzde 25’ini Anadolu’dan gelen kişilere sattıklarını belirtirek “Bugüne kadar Anadolu insanı İstanbul’a gelip bizden ev alıyordu. Şimdi biz Anadolu insanımızın ayağına gideceğiz. Yükümüzü sardık ve yola çıktık, tek proje ile dönmeyiz. Anadolu’nun farklı illerine yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.


3 KATI KAZANDIRDI


Bugüne kadar yeni potansiyel bölgeleri keşfederek müşterilerine kazandırma konusunda yüksek başarı sağladıklarına dikkat çeken Nazmi Durbakayım “Kazan-kazan modelini Anadolu’ya yayacağız” diye konuştu.


Proje hakkında bilgi veren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ise “Denizli projemiz altısı konut, ikisi ticaret, ikisi park ve ikisi eğitim adası olmak üzere 12 adadan oluşacak. Yöresel mimari ön planda tutulacak. Bölgede metrekare fiyatları 2 bin 500 lira civarında olacak” dedi.


2016’DA 500 MİLYON TL YATIRIM 


İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerine devam ettiklerini belirten Nazmi Durbakayım, 2016 yılı içinde yaklaşık 500 milyon lira yatım planladıklarını ifade etti. Fikirtepe’de 2 yapı adasında proje inşaat ve çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Durbakayım “2016 yılında satışa çıkaracağımız üçüncü projede 850 konut olacak. 2016 ortalarında da dördüncü projeye başlayacağız” dedi. Gayrimenkul sektörü olarak AK Parti hükümetinden beklentilerini dile getiren Durbakayım “Kentsel dönüşüm, KDV, harçlar, imar mevzuatı, mütekabiliyet gibi sektörün ana çarkları gözden geçirilmeli” dedi.


Hürriyet


Geri Dön