19 / 04 / 2024

Evora İstanbul'da yaşam bu yıl başlayacak!

Evora İstanbul'da yaşam bu yıl başlayacak!

Evora İstanbul, sadece Tuzla'nın değil İstanbul genelinde de konut sayısı dikkate alındığında en büyük projelerden biri. 2014 sonuna kadar tüm projenin bölümler halinde teslimi yapılacak.



Yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapması planlanan. 4979 adet konut kapasiteli Evora İstanbul bu yıl tamamlanıyor, E5 üzerinde Tuzla Tersanesi*ne bakan oldukça eğimli arazide, en az 6, en fazla 19 katlı blokların, kendi sosyal alanlarını oluşturduğu 6 farklıparselden oluşan proje, okulu, tıp merkezi, kreşi, camisi, ticari birimleri ile kendi küçük kent alanını kuruyor. A, B, C, D. E ve T parsel olarak planlanan verleşkede, parsellerin kendi kullanımlarına özel ayrı ayrı 22.990, 14.739, 14.524. 4408, 20.814. 3149 metrekare yeşil alan bırakılması yanı sıra proje geneline hitap eden 46 bin metrekarelik park alanı bırakılıyor. 


DENİZ MANZARALI CEPHELER

 Denize bakan güney cepheli arazide eğimden yararlanılarak konumlandırılan bloklar birbirlerinin manzarasını kesmiyor. Konut sayısı bakımından İstanbul'un en büyük projesi olma iddiasını sürdüren proje, parsel bazında otopark, yeşil alan ve su Öğesi ile kendi iç mahallelerini oluşturuyor. Zemin allında 1-3 kat arasında değişen kapalı otoparklar inşa edilmiş. Mahalleler arası ulaşım için proje ict işletimi yapılacak iç servis de planlanıyor. 

ve akademisyen sayısı artıyor Sabancı, Okan, Süleyman Şah üniversiteleri, İTÜ Denizcilik Fakültesi ve halen inşaatı devam eden Piri Reis ve Medeniyet üniversiteleri ile öğrenci ve akademisyen sayısı yoğun bir bölge. Bankaların operasyon merkezlerinde görevli yaklaşık 6500 çalışan ise bölgedeki diğer potansiyel. Marmara Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Tuzla Tersanesi gibi mühendis ve bekim ağırlıklı çalışan sayısı da oldukça fazla. 1+1 ve 2+1 daireler satış oranı içinde büyük paya sahip. 


 Her daireye balkon teras veya kat bahçesi Tünel kalıp ve konvansiyonel sistemlerin bir arada kullanıldığı bir projede, iç mekânlarda net 2 metre 78 santim yükseklik yakalanmış. 

Salon ve ebeveyn odasında split klima altyapısı, mutfaklarda buzdolabı hariç ankastreler, mutfak-banyo-antre dolapları, 3+1 dairelerdeki çamaşır odaları iç dolapları, petekli doğalgaz ısıtma sistemi, asma tavan ve spot uygulamalar satışa dahil bazı kalemler. Dairelerin yüzde 75'i satılmış. 


Mimar Eren Yorulmazer'in imzasını taşıyan, gün ışığından maksimum yararlanarak ferah daireler sunmayı hedefleyen projenin konut dış cephe çözümlerinde şeffaf yüzeyler kat yüksekliği t>oyunca kurgulanmış. 59 adet 4+1 dairenin tamamı C parselde 3 ayrı blokta yan yana konumlanmış. T parselde tek başına yükselen 196 residence kule ise açık havuzu ve aldığı özel hizmet ile diğer bloklardan ayrışıyor. 



Habertükr / Esin Tümer


Geri Dön