28 / 03 / 2024

Evren Acar, inşaat sektöründe kadın olmayı anlattı!

Evren Acar, inşaat sektöründe kadın olmayı anlattı!

CEF Danışmanlık kurucu ortaklarından Evren Acar, inşaat sektöründe kadın olmayı anlattı. Acar, kadınların fazla olduğu şantiyelerin daha düzenli ve keyifli olduğunu söyledi.



Ankara'da çok sayıda inşaat firmasına pazarlama ve satış danışmanlığı hizmeti sunan CEF Danışmanlık'ın kurucu ortaklarından Evren Acar'la inşaat sektöründe kadın olmayı konuştuk. Yirmi yılı aşkın süredir yer aldığı inşaat sektöründe kadın olmanın her zaman avantajını yaşadığını bildiren Acar, "Kadın çalışan sayısının fazla olduğu şantiyeler daha düzenli daha keyifli, temiz ve yüksek performanslı hale geliyor" dedi. 


CEF Danışmanlık'ın hikâyesi nasıl başladı? 

CEF Danışmanlık, yaklaşık 20 yıldan bu yana kesintisiz olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren, gayrimenkul projelerine pazarlama ve satış yöneticiliği yapan bir firma. Ortağım Filiz Kemahlı ile 2013 yılında çıktığımız yolda, Ankara'da toplu konut ve ticari projelere pazarlama, satış ve eğitim konularında uzman ekibimizle danışmanlık hizmeti sunuyoruz.


Çok uzun yıllardır inşaat sektöründesiniz. Türkiye'de sektörün hızlı gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Kariyerimin bir kısmı profesyonel hizmet, bir kısmı da pazarlama ve satış danışmanlığı olarak geçti. Teslimat ve işletmeye geçiş aşamasına kadar tüm sürecin içinde yer alıyorum. Müteahhit, alıcılar, şantiye ile sürekli iç içe bir iş yaşantısı içerisindeyim. Türkiye'de inşaat sektörünün gelişiminin çok yakın takipçisiyim. Artık sektörde kalıcı olmak isteyen inşaat firmaları, satış sonrası hizmetleriyle de talep görme oranlarını yukarıda tutmayı başarıyor. Yapılan projelerde vaat edilen yaşam standartlarının sağlanabilmesi için gerekli hizmetlerin tam olarak verilmesi gerektiğinin farkındalar. Tüketiciler de artık bilinçli bir şekilde hareket ediyor. Doğru projelerle müşterilerin güvenini kazanan firmalar sektörde daha fazla öne çıkıyor. Toplumsal yaşama doğrudan etki eden inşaat sektörü, ülke ekonomisi için bir kaldıraç görevi üstleniyor diyebiliriz. 


İş hayatında kadın olmanın getirdiği avantajlar nelerdir?

Erkek egemen bir şantiye ortamına karşın, projelerin satış ofislerinde kadın çalışan sayısı oldukça fazla. Ben kadın çalışan sayısının fazla olduğu şantiyelerin daha düzenli daha keyifli, temiz ve performanslı olduklarını düşünüyorum. Uzun yıllardır yöneticilik yapıyorum. Kadın yönetici olmanın her zaman avantajını yaşadım. Gözlemim şu ki kadın yöneticiler şantiyelerde biraz daha erkekleşiyor. Belki biraz da savunma ve korunma mekanizmasıdır. 



Sabah Ankara


Geri Dön