19 / 04 / 2024

Evren Tatil Sitesi'den 56 bin 355 TL'ye!İcradan!

Evren Tatil Sitesi'den 56 bin 355 TL'ye!İcradan!

Marmaraereğlisi İcra Müdürlüğü, Tekirdağ İli, Marmaraereğlisi İlçesi, Yeniçiftlik Beldesi'nde   Evren Tatil Sitesi'de bulunan  gayrimenkul satılıyor. Toplam bedeli 56 bin 355 TL olan gayrimenkulün ihalesi 1. satış 4 Temmuz 2011 tarihinde 2. satış 14 Temmu



Marmaraereğlisi İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. MARMARAEREĞLİSİ İCRA
MÜDÜRLÜĞÜNDEN
TAşžINMAZIN ACIK ARTIRMA İLAM

DOSYA NO: 2002/148 Talimat.
GAYRİMENKULUN CİNSİ-KIYMETİ-ADEDİ-EVSAFI

TAşžINMAZIN TAPU KAYDI: Tekirdağ İli, Marmaraereğlisi İlçesi, Yeniçiftlik Beldesi,
Sahilboyu Mevkii, 18 Pafta, 4153 Parsel sayılı, 663 m 2 yüzölçümlü tarla cinsli taşınmaz satışa
sunulmuştur.

TAşžINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU: Evren Tatil Sitesi'nin içerisinde yer alan taşınmazın
üzerinde herhangi bir yapı yoktur. Deniz ile na asfalt arasında yer alan sitenin içinde kalan
parseldir. Albenisi yüksektir. Sitenin sosyal yapıları, alt ve üst yapılan mevcut olup, güzel bir site
görünümü arz etmektedir.

İMAR DURUMU: Tekirdağ İli, Marmaraereğlisi Yeniçiftlik Belediye Başkanlığından; TAKS :
0.40, İNşžAAT NİZAMI: Ayrık, BİNA YÜKSEKLİĞİ: 6.50 m, ÖN BAHçE MESAFESİ: 5.00
m, ARKA BAHçE MESAFESİ: h/2 m. KOMşžU MESAFELFR: 3.00 m. olarak bildirilmiştir.

TAKDİR EDİLEN KIYMETİ: 56.355,00 TL.

TAşžINMAZIN SATIşž GÜN VE SAATLERİ:
Birinci satış gün ve saati :04.07.2011 tarihinde saat: 14.00-14.10 arasında;
İkinci satış gün ve saati :14.07.2011 tarihinde saat: 14.00-14.10 arasında;

SATIşž şžARTLARI:
1.  Satışlar yukarıda tayin edilen gün ve saatlerde MARMARAEREĞLİSİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE açık arttırma sureti ile yapılacaktır. Birinci arttırmada tahmin edilen kıymetin %60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakların mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranının taahhüdü baki kalmak şartı ile tayin edilen ayniler ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış masraflannı geçmesi şartı ile %40'ın üstünde en çok arttırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmadığı takdirde satış talebi düşecektir

2.  Arttırmaya katılacakların, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. TELLALİYE, TAPU SATIşž HARCI VE BİRİKMİşž VERGİLER SATIşž BEDELİNDEN ÖDENİR. RESMİ İHALE PULU, TAPU ALIM HARCI VE KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNDA BELİRTİLEN ORANDA ALICIYA AİTTİR. AYRICA TAHLİYE VE TESLİM GİDERLERİ İHALE ALICISINA AİT OLACAKTIR.

3.  İpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklannı hususÜ® ile faiz; ve masrafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4.  Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK. 130.maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır. Taşınmaz kendisine ihale edilen kimse süresinde parayı vermezse ihale karan iptal edilerek, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedel ile almaya razı olursa ona; razı olmaz veya bulunmaz ise hemen artırmaya çıkanlır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yerinilir. Bu artırmada teklifin İİK. 129.maddedeki hükümlere uyması şartı ile taşınmaz en çok artırana ihale edilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedellerini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri tüm bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5.  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6.  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklan, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile dairemize başvurmalan ilan olunur.

7.  Uygulama aykınlığı nedeniyle alacağa mahsuben ihalenin yapılması veya satış bedelinin İİK. 138md.cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda ilgililerin satışı takip ederek İİK.142.md. göre, şikayet veya itirazlan olanlann bu hakkını 7 gün içinde kullandıklanna dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri İİK.83,100,142,15MK.789,777.md. göre ayrıca ilanen tebliğ olunur.

8.  Satış ilanı ilgililerin dosya ve tapu kaydında yazılı adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adrese tebligat yapılmaması halinde ilgililere yine bu adrese 7201 sayılı tebligat Kanunu 35. maddesine göre tebligat çıkartılacağı, adresi bilinmeyenlere ise işbu satış ilanının İİK'nun 127. md. GEREĞİNCE İLANEN TEBLİGAT yerine kaim olacağı ilan olunur.
(İİK. 126)Yönetmelik no:27

(*) İlgililer tabirine ittifak hakkı sahiplen de dhildir.


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön