19 / 04 / 2024

Evrenköy'de dönüşüm var!

Evrenköy'de dönüşüm var!

Evrenköy'de dönüşüm var. Adapazarinın deprem riski en az, ancak yeni yapılacak yeni otoyol nedeniyle rantı artacak bölgelerinden Evrenköy' de bir firma ise kentsel dönüşüm hazırlığında.



Adapazarinın deprem riski en az, ancak yeni yapılacak yeni otoyol nedeniyle rantı artacak bölgelerinden Evrenkö/de bir firma kentsel dönüşüm hazırlığında. Proje dün köy halkına anlatıldı Belediye ile görüşülmedi Aclufkızan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli Ecrenköyde çalışına tapınak istenen firma temsilcilerinin kendisinden de randevu islediklerini ancak heniiz bir görüşme  yapmadıklarını henüz konuyu tam olarak bilmediğini, detaylı olarak inceledikten soııra bir açıklama yapabileceğini söyledi. 


TOPLU KONUT PROJESİ 


Yazlık ve Yenikent arasında sıkışıp kalan ve çok ıızuea bir süre tapu tedirginliği yaşayan Evrenköy halkı şimdi kentsel dönüşüm huzursuzluğu yaşıyor. 

Köylülerin oturduğu yerlerin ve diktiği arazilerin tapularını toplayan bir firma, bölgede uygulayacağı toplu konut projesine ucuz kredi alabilmek için kentsel dönüşüm kararı aldırdı. 


ELAGANT RESTORAN 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kentsel dönüşüm için ön izin alan firma gerekli imar planlarını ve kentsel dönüşüm projesini hazırlamak üzere bir firmayla anlaştı. Araştırma-Pkınlama isimli şirketin temsilcileri dün Elegant Restoran'da Evrenköy sakinleri ile bir araya gelerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Elegant Restoran 'da yapılan ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Evrenköy sakinlerine, proje hakkında çok detaylı olmasa da bilgi verdi. Evrenkövliiler projenin kendilerini mağdur etmeden uygulanmasını istediler. 


Yeni Haber


Geri Dön