25 / 04 / 2024

Evrim Karayel: Yeni inşaat teknikleri bulunmalı!

Evrim Karayel: Yeni inşaat teknikleri bulunmalı!

İnşaat Sektörü Zirvesi ile ilgili Gürallar Yapı Genel Müdürü ve de GİSP ( Gayrimenkul İçin Strateji Platformu ) Başkan Yardımcısı Evrim Karayel’in görüşü aşağıdaki gibi...



7 Ocak Günü Ankara’da düzenlenen İnşaat Sektörü Zirvesi ile ilgili Gürallar Yapı Genel Müdürü ve GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) Başkan Yardımcısı Evrim Karayel’in görüşü aşağıdaki gibidir:




Sektörun maliyetlerini azaltacak yeni inşaat teknikleri ve yapım yöntemleri bulmamız gereklidir. Bu konudaki ARGE çalışmalarına devlet desteği maksimum düzeyde verilmelidir. 

Gayrimenkulde artık ürünü değiştirmek ve kullanımı yenilememiz gerekiyor, daha düşük maliyetli konutları ve gayrimenkulleri kaliteden taviz vermeden vatandaşla buluşturmalıyız. 

Sektörün büyümesi için yabancı yatırımcı olmazsa olmaz. Yabancı yatırımcıyı kucaklamalı ve yabancıların gayrimenkul alımını kolaylaştırmalıyz. Şehirleşmede planlamaya daha fazla özen göstermeli ve şehrin yasam kalitesini artıracak yapılaşmamın önünü açmalıyız. 

Müktesep hakların korunması; yatırımcının kafasının rahatlaması ve emin adımlarla yola devam edebilmesi için cok önemlidir. 




Geri Dön