18 / 04 / 2024

Evteks Fuarı, 2 yıl sonra dünyanın en büyüğü olmayı planlıyor!

Evteks Fuarı, 2 yıl sonra dünyanın en büyüğü olmayı planlıyor!

İstanbul 'da 18-22 Mayıs tarihlerinde 17 'incisi düzenlenecek Evteks Fuarı, 2 yıl sonra dünyanın en büyük ‘ev tekstili fuarı ' olmaya hazırlanıyor



Halen Almanya 'daki Heimtextil 'in ardından dünyanın ikinci buyük fuarı olan Evteks, adında İngilizce Home ya da Almanca Heim kullanmadan markalaştığı için Türkçe 'ye önemli bir hizmette de bulunuyor. Türkçe 'nin ‘ev 'i sektörün küresel oyuncularınca ‘Home ' ve ‘Heim ' gibi kabul görüyor.

Dünya bizi izliyor

Bu yıl 120 bin metrekarelik alanda düzenlenecek fuara binden fazla firmanın katılacağını ve 62 ülkeden alım heyeti geleceğini anlatan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, “Eskiden biz dünyada ne var diye izlerdik şimdi bizi izliyorlar. 2012 yılının yeni trendleri de bu fuardaki trend alanında ortaya konulacak. Başta Karim Rashid olmak üzere Defne Koz, Mark Schmitt, Jennifer Castoldi, Edward van Vliet, Fulvio Alvisi, Cenk Mommarje ve Catherine Rouget gibi ünlü tasarımcılar fuara katılacak. Eevteks, özellikle Shengen 'i aşamayan Orta Doğu ve Asya ülkelerinin işadamları için bir buluşma noktası haline geldi. Türk ev tekstili ise yıllık 6.5 milyar dolarlık üretim yapıyor. Bunun 3 milyar dolarlık bölümü ihracata gidiyor. şžimdi bu sektörde İtalya 'nın tahtını sallıyoruz ” dedi.

65 milyar dolar

Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı   Yaşar Küçükçalık da dünya ev testili ticaretinin 65 milyar dolar seviyesinde olduğunu, Türkiye 'nin bunda yüzde 5 'lik paya sahip olduğunu söyledi. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle ise çok sayıda firmanın fuarda yer bulamadığını belirtti ve CNR Holding Başkanı Ceyda Erem 'den büyük standların küçültülmesini ve tüm taleplerin karşılanmasını istedi. CNR Holding Başkanı Ceyda Erem ise Evteks 'e İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya 'dan da çok güçlü katılım olduğunu anlattı. Evteks 'i, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), TETSİAD, UTİB ve KOSGEB de destekliyor.
Hürriyet


Geri Dön