25 / 04 / 2024

EVTEKS'te ev tekstilinde 2014 trendleri belirlendi!

 EVTEKS'te ev tekstilinde 2014 trendleri belirlendi!

"Evteks 19. İstanbul Ev Tekstili Fuarı" kapsamında düzenlenen seminerlerde 2014 ev teksili trendleri de belirlendi. Trend seminerlerinde çok sayıda trend tahmincisi ve tasarımcı da hazır bulundu.



     Evteks'ten yapılan açıklamaya göre, 15-19 Mayıs'ta CNR EXPO İstanbul'da gerçekleştirilen "Evteks 19. İstanbul Ev Tekstili Fuarı", dünya çapında tanınmış tasarımcıların seminerlerine ve 2014 trendlerine ev sahipliği yaptı. 

     Yerli ve yabancı tasarımcıların katıldığı seminerlerde 2014 sezonu ev tekstili trendleri sektörle ve ziyaretçilerle buluştu. Fuar kapsamında yapılan seminerlere konuşmacı olarak Prof. Dr. Nesrin Ünlü, Inkrit Berbee, Bibi Ronchi, Milou Ket, Cenk Mommarje, Ahmet Kayaer, Kemal Yamankaredeniz ve Mine Kalaylı katıldı. 

     

     -"Evler bebek pembesiyle döşeniyor"- 

     

     Tasarımcı Cenk Mommarje, seminerlerde yaptığı konuşmada, sonraki sezonların ev tekstili trendlerini anlattı. Dünyanın artık rengini değiştirdiğini, bir sonraki sezonlarda bebek pembesinin ev dekorasyonunda önemli bir renk olacağını söyleyen Momarje, ev döşemelerinde sakinlik ve yalınlık trendinin günümüzde olduğu gibi önümüzdeki sezonlarda da önemini koruyacağını belirtti. 

     Momarje, "2014 yılında sadelik önemli pudra renkleri, mint yeşili, yağ yeşili, bebek pembesi, oksitli sarılar, bej tonları, siyah-kırmızı, beyaz-kırmızı karışımı, kızıl, mavi aşırı derecede pastel skalalar trend renkler olacak" öngörüsünü paylaştı. 

     Fransız trend tahmin ajansı NellyRodi de 2014 ev tekstili trend temalarını fuar kapsamında Trend Alanı'nda sergiledi. Trendlerin ana konsepti "Keşfet" olarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 2014 İlkbahar-Yaz temaları "Arsız Şık, Gizemli Uyum ve Sevimli Lüks", Sonbahar-Kış temaları ise "Karmaşa Tarzı, Yumuşak Şekiller ve Kırsal Esinti" olarak ziyaretçilerin karşısına çıkacak. 


AA


Geri Dön