26 / 04 / 2024

Exen İstanbul Evleri'nde 350 bin TL'ye!

Exen İstanbul Evleri'nde 350 bin TL'ye!

Sur Yapı, Çamlıca'nın Ümraniye eteklerinde Exen İstanbul projesiyle kente simge bir yapı kazandıracak. Bin 38 konuttan oluşan projede ortalama metrekare satış fiyatı 5 bin 500 TL olarak açıklandı



Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas'ın, 'Hayallerimizin gerçeğe dönüştüğü projeyi inşa ediyoruz' şeklinde tanıttığı Exen İstanbul projesi 155 bin metrekarelik arsa üzerinde 160 metre yüksekliğinde 44 katlı ikiz kule ve 11-15 kat arasında değişen yatay bloklardan oluşuyor. Altan Elmas, bin 38 konutun yer alacağı Exen İstanbul projesinin her katta genişleyen muhteşem Marmara Denizi ve Adalar manzarasına, yükseldikçe İstanbul Boğazı'nın da ekleneceğini belirterek "Panoramik Boğaz manzaralı daireler, penthouse keyfi ve lüksü ile benzersiz olacak. Projede 36 metrekarelik stüdyo dairelerden 355 metrekarelik 4+1 daire seçenekleri kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Loft daireler ile dubleks dairelerin de yer aldığı projede stüdyo daireler 172 bin TL, 1+1 daireler 350 bin TL, 2+1 daireler 500 bin TL, 3+1 daireler 750 bin TL, 4+1 daireler ise 1 milyon TL'den başlıyor. En yüksek daire fiyatı 2.5 milyon TL olan Exen İstanbul projesi üç etap halinde inşa edilecek ve ilk etap 2012'de sahiplerine teslim edilecek. İlk etapta 300 konutun satışa çıktığı projede bir haftada 100 konutun satışı gerçekleşti. Sur Yapı, yıl sonuna kadar 300 konutun satışını tamamlayarak, ikinci etabın satışlarına başlamayı planlanlıyor.

500 milyon dolar yatırım değeri
Altan Elmas, projenin hayata geçirileceği Tantavi Tüneli yanındaki arsanın iki parçadan oluştuğu bilgisini vererek, iki arsayı şile yolunun ayırdığı büyük arsa üzerine Exen İstanbul projesini, küçük arsa üzerine ise açık alışveriş merkezi, çarşı ofis inşa edeceklerini, ticari birimlerden oluşan bu bölümün lansmanını ise 8-9 ay sonra yapacaklarını açıkladı. Exen İstanbul'un sadece konut bölümünün yatırım değerinin 500 milyon dolar olduğunu kaydeden Altan Elmas, küçük arsa üzerindeki ticari birimlerle birlikte bu değerin 650 milyon dolara çıkacağını ifade etti.

Simge proje olacak'
İstanbul'un ticaretin, kültürün ve dünyanın ekseni olduğunu, tarihi yarımada ve Boğaz silüetinin de İstanbul'un en önemli unsuru olduğunu dile getiren Altan Elmas, "Bu güzelliklerin en güzel izlenebildiği yer Çamlıca Tepesi. Biz de Eksen İstanbul projemizi hazırlarken 1.5 yıl çalıştık. İnce eleyip sık dokuduk. İkisi yabancı altı mimari grubun hazırladığı projeler arasından Mimar Bünyamin Derman'ın projesini seçtik ve projeyi mimari ekibimizle geliştirdik. Dünyada kendinden söz ettirecek bir proje ortaya çıkarttığımızı düşünüyorum" dedi.

Dönüşümü tetikleyecek
Projenin en iddialı yönünün dönüştürü özelliği olduğunu anlatan Altan Elmas, proje çevresinde çarpık yapılaşmanın olmadığını ancak eski yapıların bulunduğu söyledi. Elmas, Exen İstanbul'un çevresinde de dönüşüme öncülük yapacağını vurguladı. Projenin anayolların hemen yanında, Boğaziçi Köprüsü'ne 5, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 10 dakikalık mesafede bulunduğuna işaret ederek, ayrıca iş, yaşam, alışveriş ve finans merkezlerinin tam ortasında yer aldığını dile getirdi.
Bülent YOLDAŞ/Sabah Emlak


Geri Dön