18 / 04 / 2024

Exen İstanbul'un ilgisi, Çekmeköy'e yeni proje getiriyor!

Exen İstanbul'un ilgisi, Çekmeköy'e yeni proje getiriyor!

Çamlıca Exen İstanbul projesinde müşterilerin gğör-sterdiği ilgi üzerine 1 ayda 100 konut satılınca ikinci etap satışını erkene alan Sur Yapı, gündemine Çekmeköy, Kağıthane ve Bayrampaşa'da yatırım kararı aldı.



Exen İstanbul projesinde 1 ayda 100 konut satınca ikinci etap satışını erkene alan Sur Yapı, gündemine Çekmeköy, Kağıthane ve Bayrampaşa'da yatırımı da aldı.

Çamlıca'da yer alan Exen İstanbul projesinin ilk etabında yer alan 200 konutun 100’den fazlasını 1 ay gibi bir sürede satan Sur Yapı, gelecek yılın ilk çeyreğinde satışa çıkaracağı ikinci etabın satışlarını öne çekti. 30 gün gibi kısa bir sürede bu rakamlara ulaşmayı büyük bir başarı olarak nitelendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu başkanı Altan Elmas, şöyle konuştu:
“Doğrusu, metrekare fiyatları ortalama 5 bin TL’den başlayan ve 10 bin TL’ye kadar yükselen bir projede bu kadar hızlı satış beklemiyorduk. Normal koşullarda ikinci etabı gelecek yılın ilk çeyreğinde satışa çıkarmayı planlıyorduk. Ama böyle bir durumda satışları öne çektik.1 ayda gerçekleştirilen 100 konut satışından 70 milyon TL ciro yaptık. Yani, konut başına ortalamamız 700 bin TL. Bu İstanbul ortalamasına göre çok yüksek bir rakam. Projenin 40. katındaki 4+1’lerin 3’ü satıldı. Satılanlar arasında fiyatı 3 milyon 500 bin TL olan daireler bile var.”

Dar bütçeye Çekmeköy
Öte yandan bu yüksek talebin beraberinde yeni bir projeyi de doğurduğunu açıklayan Altan Elmas, Sur Yapı kalitesinde bir evde yaşamak isteyen, ancak bütçesi buna yetmeyen kesim için de yeni bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Çekmeköy'de planlanan bu yeni konut projesinin 72 bin metrekarelik arsada 600 konut olarak yapılandırıldığını kaydeden Elmas, "Sekiz ve 10 katlı binaların inşa edileceği projede 15-20 bin metrekare de ticari alan olacak. Bu projede 2011'de satışa çıkmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Öte yandan, Sur Yapı’nın bugüne kadar Ümraniye ve Beykoz’da 30’dan fazla plazanın inşasını gerçekleştirdiğini hatırlatan Elmas, ofiste yeni rotaları olarak Kağıthane ve Bayrampaşa'yı gösterdi. Elmas, bu bölgelerde gelecek yıl iki projenin inşaatına başlamayı hedeflediklerini kaydetti.

BORSA TAMAM, ENERJİ ÇALIŞMALARINA DEVAM
Altan Elmas'ın gündeminde borsaya açılma ve enerji yatırımı planları var. Elmas, borsaya açılımın tarihi hakkında "Siyasal gelişmeleri gözlemliyoruz. Olumlu olursa 2011’in ilk yarısında, olumsuz olursa ikinci yarısında halkı arzı gerçekleştireceğiz" diye konuşurken, enerji yatırımlarında da Balıkesir, Hatay, Malatya ve Mersin'i adres olarak gösterdi. Elmas, şöyle konuştu: "Malatya ve Hatay’da toplam 30 megawatt’lık yatırım üzerine çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca rüzgar enerjisiyle de ilgileniyoruz. Mersin’de yaklaşık 50 megawatt’lık, Balıkesir’de ise 125 megawatt’lık yatırım planımız var.”


Geri Dön