26 / 04 / 2024

EXPO 2016 Antalya'da yabancı yatırımcıları arttıracak!

EXPO 2016 Antalya'da yabancı yatırımcıları arttıracak!

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk: EXPO ile uluslararası yatırımcıların fırsatları daha yakından görmesi sağlanırken, yabancı yatırımcı sayısı da artacak. Antalya'nın cazibe merkezine dönüşmesiyle kentsel dönüşüm projeleri hız kazanacak..



DÜNYA ve Türk turizm sektörünün en önemli merkezlerinden biri olan Antalya'da turizm sektörünü destekleyecek sanayi yatırımlarının kaçınılmaz gereklilik olduğunu kaydeden Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, dünyanın en önemli organizasyonlarından EXPO 2016 ile Antalya markasının dünyada da tanınacağını söyledi. 


EXPO ile dünyanın gözünün çevrileceği Antalya'da şehre gelen turistin artacağını kaydeden Vali Öztürk şunları söyledi: "EXPO 2016 Antalya kentin ekonomik gücünü artarken, turizm ve kongre alanında yeterliliği bir kez daha kanıtlanacak. EXPO ile uluslararası yatırımcıların fırsatları daha yakından görmesi sağlanırken, yabancı yatırımcı sayısı da artacak. Antalya'nın cazibe merkezine dönüşmesiyle kentsel dönüşüm projeleri hız kazanacak. EXPO'nun yapılacağı alan etkinlik sonrasında da kentin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlayacak halde değerlendirilecek." 


Dünya Antalya'ya akacak 


Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, 2016 yılının Nisan ve Ekim aylarında düzenlenecek Botanik EXPO teması ile 'Çiçek ve Çocuk', ana fikri ise 'Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya' olan Antalya'da; 112 hektarlık alanda 100 ülke ve 30 uluslararası kuruluşun katılmasının öngörüldüğünü dile getirdi. EXPO organizasyonuna yerli ve yabancı 8 milyondan fazla ziyaretçi beklediklerini söyleyen Sebahattin Öztürk, "EXPO 2016 Antalya " alanı sergi sonrasında da sürekli ziyarete açık kalacak. Bu alan, ülkemize gelen misafirlerin kendi bahçeleri yamnda merak ettikleri ancak bir türlü gitme olanağı bulamadığı ülke bahçelerini de 21. Yüzyıl boyunca tanıtma ve tanıma imkân sağlayacak" diye konuştu. 


Kent imajına yakışır Organize Sanayi 


Kültürü, tarihi, coğrafyası ve iklimiyle sadece ülkemizin değil yeryüzünün paha biçilmez kenti Antalya'da; katma değeri yüksek, teknoloji yoğun ve çevreye duyarlı bir sanayi büyüme stratejisinin son derece önemli olduğunu sözlerine ekleyen Vali Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı. "Sanayide böyle bir yoğunlaşma, ticaret, turizm, tarım ve taşımacılık sektöründe olmak üzere pek çok sektörde etkili olacak. Kentin dünyadaki imajına yakışır, bilimin ışığında, çağdaş teknoloji ürünleriyle donatılmış, altyapı hizmetleri tamamlanmış, tarım ve turizm sektörlerini destekleyen modem teknolojilerle üretim yapan tesisler ve bilişim sektöründe yoğunlaşmış, çevre dostu teknolojileri ön plana çıkarmış, hizmette kaliteyi, müşteri memnuniyetini önemseyen, sanayi ve teknoloji geliştirmede öncü Organize Sanayi Bölgesi olacak Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde 692 hektar alanda 280 adet parsel tahsis ettik." 


Yenilikçi projeler cazibe yaratacak 


"Akdeniz'de organize olmuş Antalya Serbest Bölgesi'nde uluslararası yatırımcıları bir araya getirerek Anadolu'dan dünyaya kesintisiz üretken, aktif ticarete artan bir ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Antalya Teknokenti'nin vizyonu; bölgeyi yenilikçi proje sahibi kişi ve kuruluşlar için uluslararası cazibe merkezi haline getirecek. Ar-Ge ve teknolojiye dayalı ekonomik değer yaratarak, Türkiye'nin dünya teknoloji sektöründe aldığı payı arttırırken, dünyanın önemli teknoloji geliştirme bölgelerinden biri olmayı hedefliyoruz. 


Sanayi gelişirken, çevreye duyarlılığı gözden kaçırılmayacak. Denizcilik ve yat üretim sektörüyle yazılım sektörüne daha çok ağırlık verilerek, yükte hafif pahada ağır teknolojilerle geleceğe yatırım ihmal etmeyeceğiz. Çarpık sanayileşmenin önüne geçmek için kurulan 14 Küçük Sanayi Sitesi'nde 6 bin 308 işyeri aracılığıyla 24 bin 372 kişi istihdam ediliyor." 


Star Ek


Geri Dön