19 / 04 / 2024

EXPO 2016 Antalya'daki kongre merkezinde sona gelindi!

EXPO 2016 Antalya'daki kongre merkezinde sona gelindi!

Türkiye'nin en büyük kongre merkezinde sona gelindi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, “Türkiye'nin en büyük oditoryumuna sahip 5 bin 3 kişilik kongre merkezi ile turizmin çeşitlenmesi sağlanacak” dedi.



Antalya Aksu ilçesinde 23 Nisan'da 'Çiçek ve çocuk' temasıyla kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya'da çalışmalar hızla devam ediyor. Alan içerisindeki yapılardan birisi olan kongre merkezinde ise sona gelindi. Geçen yıl temeli atılan kongre merkezi, 33 bin metrekarelik kapalı, 8 bin 500 metrekarelik açık alan olarak inşa edildi.


Ana salonu 5 bin 3 kişilik olan EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi, Türkiye'de kapasitesiyle bu anlamda ilk olma özelliğini taşıyor. Kongre merkezi, EXPO 2016 Antalya'nın yapılacağı 23 Nisan-30 Ekim tarihleri arasındaki altı aylık uluslararası etkinlikte, toplantı, panel, konferans ve sahne snatlarına ev sahipliği yapacak. Giriş ile birlikte 3 kattan oluşan merkezde 462 kişi kapasiteli 8 toplantı salonu, 880 kişi kapasiteli 5 salon yapılıyor.


Her katta 2 bin 500 metrekareyi bulan fuayelerin de yer aldığı kongre merkezinde, kafeteryaların yanı sıra 300 kişilik bir restoran da yer alıyor. Kongre Merkezi'nin hemen yanına inşa edilen 3 bin metrekarelik iç bahçe alanları (indoor garden), sergi sonrası kongre merkezine entegre edilecek. Böylece kongre merkezinin 6 bin 500 olan kapasitesi, 3 bin kişi ilaveyle 9 bin 500 kişiye yükselecek.

Kültürel ve sanatsal birçok etkinliğin planlandığı Kongre Merkezi'nin 5 bin 3 kişilik ana salona, 60 metrekarelik orkestra çukuru yapıldı. 455 metrekarelik ana sahnesi ile EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi, dev sanatsal etkinliklere ev sahipliğine hazırlanıyor.


Türkiye ve Antalya için kongre merkezinin büyük öneme sahip olduğunu belirten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, “Antalya'nın ihtiyaç duyacağı, çok yönlü kullanıma sahip inşa edilen kongre merkezimiz, kentin hizmetine sunulacaktır. Antalya, son yıllarda turizmde büyük pay sahibi ve büyük önem arz etmekte. Türkiye'nin en büyük oditoryumuna sahip 5 bin 3 kişilik kongre merkezi ile turizmin çeşitlenmesi sağlanacak” dedi.



Yeni Şafak






Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



EXPO 2016 Antalya alanındaki yapılardan birisi olan kongre merkezinde sona gelindi. Geçen yıl temeli atılan kongre merkezi, 33 bin metrekarelik kapalı, 8 bin 500 metrekarelik açık alan olarak inşa edildi. 


TÜRKİYE'DE İLK OLACAK 

Ana salonu 5 bin 3 kişilik olan EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi, Türkiye'de kapasitesiyle bu anlamda ilk olma özelliğini taşıyor. Giriş ile birlikte 3 kattan oluşan merkezde 462 kişi kapasiteli 8 toplantı salonu, 880 kişi kapasiteli 5 salon yapılıyor. Kongre Merkezi'nin hemen yanına inşa edilen 3 bin metrekarelik iç bahçe alanları, sergi sonrası kongre merkezine entegre edilecek. Böylece kongre merkezinin 6 bin 500 olan kapasitesi, 3 bin kişi ilaveyle 9 bin 500 kişiye yükselecek. Kültürel ve sanatsal birçok etkinliğin planlandığı Kongre Merkezi'nin 5 bin 3 kişilik ana salona, 60 metrekarelik orkestra çukuru yapıldı. 455 metrekarelik ana sahnesi ile EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi, dev sanatsal etkinliklere ev sahipliğine hazırlanıyor. 


ANTALYA'NIN İHTİYACI 

Kongre merkezinin büyük öneme sahip olduğunu belirten EXPO 2016 Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, "Antalya'nın ihtiyaç duyacağı, çok yönlü kullanıma sahip inşa edilen kongre merkezimiz, kentin hizmetine sunulacaktır. Antalya, son yıllarda turizmde büyük pay sahibi ve büyük önem arz etmekte. Türkiye'nin en büyük oditoryumuna sahip 5 bin 3 kişilik kongre merkezi ile turizmin çeşitlenmesi sağlanacak" dedi. 


Sabah


Geri Dön