25 / 04 / 2024

EXPO 2016 için turizmcilerden destek bekleniyor!

EXPO 2016 için turizmcilerden destek bekleniyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Antalya'da bir hipodrom yapılması konusunda talimat verdiğini belirterek, "Proje hızla yapılıyor. Antalya atlı sporlarla ilgili önemli bir tesise kavuşmuş olacak" dedi..



.Eker, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir otelde düzenlenen EXPO 2016 Antalya Turizm Sektörü Ortak Akıl Toplantısında, kentte bir hipodrom yapılmasını uzun süredir düşündüklerini bildirdi.Hipodrom için gereken çalışmaların sürdüğünü belirten Eker, "Antalya'ya bir hipodrom yapılması konusunda arkadaşlara gerekli talimatı verdim. Proje hızla yapılıyor. Antalya atlı sporlarla ilgili önemli bir tesise kavuşmuş olacak" dedi. 


EXPO 2016 konusunda turizmcilerden destek beklediğini dile getiren Eker, EXPO ve turizmin birbirine bağımlı olduğunu, tanıtımlar iyi yapılırsa söz konusu organizasyonun şehre çok daha fazla turist çekebileceğini kaydetti. 

Turizm sektörünün, yurt dışı tanımlarında EXPO'yu kullanmaları, otel odalarına EXPO kanalları konulması, otel bahçelerinde EXPO bahçelerinin de yer alması gibi birçok faaliyette bulunabileceğini anlatan Eker, "Bazı otellerin çok güzel bahçeleri var. 

Peyzajı iyi tasarlanmış bahçe projeleri var. EXPO 2016 kapsamında bahçe yarışmaları yapılabilir" dedi Eker, Türkiye'nin 4 bin çeşit endemik bitkisiyle Avrupa'da ve dünyada çok önemli bir ülke olduğunu dile getirdi.Biyoçeşitliliğin önemini vurgulayan Eker, şöyle devam etti: "21'inci yüzyılda üç mücadele alanı, gıda, su ve enerji olarak gösteriliyor. Eskiden şöyle düşünülürdü; 'Her şeyi üretmene falan gerek yok, gidersin başka ülkelerden ucuz bir şekilde alırsın.' 20072008 yıllarında dünyadaki kuraklık birden bütün insanlığı çok acı bir hakikatle karşı karşıya getirdi. 

Birden öyle bir şey oluştu ki insanlar uluslararası piyasalardan çok ucuza temin edebileceklerini düşündükleri o teorilerin aslında nazariyeden ibaret olduğunu gördü. Ülkeler stratejik pozisyonlarını koruyabilmek için ihracat yasaklan koyunca gıda ürünlerinin fiyatları yüzde 100'ün üzerinde arttığını gördük. Kendi ürünlerini üretemeyen ülkeler ciddi krizlerle karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine kendi üretim imkanlarını harekete geçirmeye, imkanı olmayanlar da gidip başka ül arazi kiralamaya başladı. Bunları, ne kadar önemli bir hazineye sahip olduğumuzun bilincine varmamız açısından söylüyorum."Turizm sektörü temsilcilerinin, Antalya Havalimanı'mn aktarma limanı haline dönüşmesiyle ilgili istekleri üzerine Eker, konuyla ilgili çalışacağını söyledi. 

Oda Başkanı Çetin Osman Budak, EXPO'nun en önemli aktörlerinin turizmciler olduğunu ifade etti.EXPO 2016'yı bir kalkınma projesi olarak tanımladığını belirten Budak, EXPO 2016 kapsamında çevre yollan, alt ve üst yapı çalışmalarının şehir açısından büyük kazanç olacağını bildirdi.Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır da EXPO 2016'yı turizmci olarak çok önemsediklerini ve her türlü desteğe hazır olduklarım ifade etti.Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ ise organizasyona iki yıl varmış gibi değil de iki ay kalmış gibi çalışmak gerektiğini belirtti. 


Hürses Gazetesi


Geri Dön